Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Държавният служител остава в ареста, бащата е пуснат с гаранция от 5 хил. лв. 

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е освободен с гаранция от 5 хил. лв., но синът му със същите имена остава в ареста. Това реши Софийския градски съд за двамата обвиняаеми за подкуп от 62500 лв.

Иван Иванов-младши е служител на спортното министерство и е обвинен за искане и вземане на подкуп от президента на федерацията Ариф Маджид. Баща му, който е и член на управителния съвет на организацията, е обвинен като помагач.

1,250 млн. лв. са отпуснати на федерацията за организиране на европейското първенство през февруари. Иван Иванов-младши няколко пъти се срещал с Маджид, за да иска 5% от тази сума, твърди друг член на управителния съвет на федерацията. 

Бащата пък провеждал разговори с президента, че трябва да плати, за да няма проблеми в бъдеще с финансирането. 

Иван Иванов-младши е убеждавал Ариф Маджид, че парите ще бъдат преданени на шефа на дирекцията, а след това разпределени между служителите.

Срещата на Иванов-младши с Маджид с епровела в колата му, където вторият вадил пачки от чантичката си, а Иванов ги прибирал. 

При ареста са извършени претърсвания и изземвания, а белязаните банкноти са намерени. 

Според адвокат Костадинов, който защитава двамата, парите са били за нещо друго, но не уточни за какво.  

"40 години от живота си дадох на спорта. Сега някой иска да ме омаскари", каза Иван Иванов-старши пред съда. 

Дали треньорът на националния отбор Иван Иванов-старши ще объде освободен, ще реши Апелативният съд в София на 28 декември.