Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов отново е в ареста, след като приятелката му подаде сигнал срещу него.
Васил Михайлов отново е в ареста, след като приятелката му подаде сигнал срещу него.

Изцепките на 19-годишния Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, продължават и в ареста.

Младежът се намира в килия в Кюстендил, където е по обвинение, че се е заканил с убийство на бившата си приятелка Боряна. На 11 ноември Васил е набил свой съкилийник, което е наложило преместването му в самостоятелна килия. В нея той е запалил одеяло и огънят е бил потушен с пожарогасители. Това разкри наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов на поредното заседание в Софийския районен съд. 

19-годишният младеж е подсъдим за побой и закани за убийство на негови съграждани. Днес на делото беше разпитан бившият футболист от "Миньор Перник" Румен Андонов, от чийто случай започна разплитането на сюжета около прокурорския син. 

Румен Андонов, футболист на "Миньор Перник", първи подал сигнал срещу прокурорския син
Румен Андонов, футболист на "Миньор Перник", първи подал сигнал срещу прокурорския син

Случката с Румен Андонов е от 11 юни миналата година около 14 часа. Васил го пресрещнал в центъра на града, първо му се усмихнал, а после му казал: "Здрасти, тренер".

Бившият футболист не го познавал, но тръгнал да му подава ръка. В този момент младежът му нанесъл три удара в челюстта, като единият може да е бил с бокс. Андонов го попитал: "Защо бе, момче?", а Васил му отговорил: "Казал си на моята братовчедка, че била платена".

От близко заведение излезли хора, собственикът и приятели на Васил. Те обяснили, че това е синът на прокурора Бисер Михайлов. Казали на треньора да си отива в колата, за да не стане по-лошо. Когато вече бил в автомобила си, Андонов се обадил на бащата на Васил и му казал: "Синът ти ми счупи ченето", а Бисер Михайлов му отговорил, че не говори със сина си, но го посъветвал да изчака "до утре на трезва глава".  

"В този момент всичко приключи. Аз не бях пиян", обясни Андонов. 

От пернишката болница той бил изпратен на лечение в "Пирогов", защото челюстта му била счупена на две места. Тук в София е бил разпитан от полицаи. Преди него показания даде Красимир Григоров, който е баща на актрисата Луиза Григорова, също ударен от Васил Михайлов, но на 24 май 2022 г. Той се опитал да разтърве Васил и още един младеж, заради което получил едно круше и се озовал на земята. Мъжът обаче не е подавал жалба.