Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов на едно от поредните заседания по делото срещу него
Васил Михайлов на едно от поредните заседания по делото срещу него
  • Още не са ѝ повдигнати обвинения
  • Преди това съдът я оправдава за хулиганство
  • Боряна помагала на Васил да се справи с агресията, той на нея - да скъса с дрогата
  • Експертиза ще каже годна ли е за свидетел младата жена заради данните, че употребява наркотици

Боряна Рангелова искала да спаси прокурорския син от агресивното му поведение, а той нея - от дрогата и контактите с наркодилъри. Това става ясно от разпитите на разделената двойка пред съдия и твърдения на техни близки от Перник.

Миналата седмица прокуратурата внесе в съда

поредно дело

срещу Васил

Михайлов - трето

за по-малко

от година

То започва изненадващо през септември с жалба на приятелката му Боряна, че любимият я плаши с убийство. По-късно в разпитите си казва, че причината е неговото желание да изтърпява мярка “домашен арест” в нейната квартира, а тя била против.

Така приключва сложната пернишка любовна история, която ще стане публична в храма на Темида. Обвинителният акт срещу Васил Михайлов за закани с убийство към Боряна Рангелова вече е в Районния съд в Перник. За предишните две дела срещу него за телесни повреди и закани съдиите масово си дадоха отвод и в крайна сметка едното се гледа в Сливница, а другото - в София.

Васил е клиент на прокуратурата и съда отскоро. Но любимата му Боряна Рангелова е подсъдима още от 2020 година, далеч преди Михайлов да се озове в ареста, показа проверка на “24 часа”. Делото срещу нея и още двама души е за едро хулиганство. След 22 заседания Боряна е оправдана. Това се случва на 1 декември, уточняват от районния съд в Перник. Съдия Владимир Ненков още не е написал мотивите си и

не е ясно дали

прокуратурата

ще обжалва

пред Окръжния съд. Делото срещу Боряна приключва само 5 дни преди прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу бившия ѝ приятел Васил Михайлов, и то по нейни показания.

Боряна Рангелова се оплака от Васил Михайлов през септември. Два месеца по-рано, докато той е в ареста, младата дама напада и пребива нейна връстничка от Перник. След инцидента Оля е с подуто от ударите лице и дори е публикувала снимка в инстаграм. Според нея причината за побоя са

съмненията на

Боряна, че Оля

има връзка

с Васил Пострадалата подава жалба в полицията в Перник, където случаят се проверява, но още няма повдигнати обвинения от прокуратурата.

Ревност към половинката си е проявявал и Васил Михайлов. По делото срещу него в София част от пострадалите са били клиенти на заведение. Там са разпускали Васил и Боряна. Той вижда ситуация, при която един от тях прегръща любимата му през тялото. В следващите секунди цялата компания се превива от болка на земята.

С лошото си отношение към Боряна бой от Васил си изпросил и Никълъс Тодоров, който е друг от пострадалите. Причината е, че нарекъл Боряна “тая”. Прокурорският син го извикал на среща и го набил.

С Никълъс е свързан и друг момент от биографията на Боряна. Тя е била свидетел по старо дело срещу наркобанда в Специализирания наказателен съд. Един от членовете на бандата е именно Тодоров. Според различни информации тя си е купувала наркотици от тази група, разбита преди няколко години.

В показанията си пред съда по делото срещу Васил момичето разказва за отношенията си с пребития.

“Била съм тийнейджърка,

той ми е

Бившата приятелка на Васил - Боряна, показа нараненото си лице в социалната мрежа.

СНИМКА: ФЕЙСБУК
Бившата приятелка на Васил - Боряна, показа нараненото си лице в социалната мрежа. СНИМКА: ФЕЙСБУК

продавал кокаин След това се водеше разследване срещу него и аз съм дала показания в негов ущърб. Васил беше наясно с това”, казва пред Софийския районен съд през ноември. Отрича се от показанията си по досъдебното производство, където заявява, че Никълъс е бил дрогиран, когато Васил го е набил.

Пред съда Боряна заявява още, че е подала жалба срещу прокурорския син, защото е посочил адреса на квартирата ѝ, за да изтърпява домашния си арест. В началото твърди, че е заради страх от него, защото се е заканвал да я убие.

Заради противоречивите ѝ показания и данните, че употребява наркотици, защитата на Михайлов иска да бъде изготвена експертиза за годността ѝ като свидетел. През ноември наблюдаващият прокурор отказва и бързо внася обвинителния акт срещу Васил Михайлов за закани с убийство към Боряна Рангелова. След това горната инстанция, Софийската градска прокуратура, уважава молбата на адвокат Любомир Таков (който е споделял, че защитава Михайлов, защото заслужава справедлив процес и въпреки особеностите на характера му), но делото вече е внесено в съда и е късно за подобна експертиза. 

Оля, която е връстничка на Боряна, показа в Инстаграм подпухналото си бой лице
Оля, която е връстничка на Боряна, показа в Инстаграм подпухналото си бой лице

Васил стана известен през юни 2022 г., когато

перничани

излязоха на

протест,

защото прокурорският син ги тормози. Арестуваха го и го обвиниха за няколко престъпления от последните 2 години. Влиза и излиза от ареста два пъти. Баща му се оттегли от поста на зам.-окръжен прокурор и остана редови обвинител. През октомври Михайлов-старши беше задържан за домашно насилие над съпругата му Биляна. От Софийската градска прокуратура му повдигнаха обвинение, но тя го защити и отрече да е била бита. Наскоро Апелативната прокуратура в София отмени привличането му като обвиняем, научи “24 часа”. Така поредната сюжетна линия в пернишката история приключи. За разлика от сложните отношения с бащата, майката Биляна Михайлова защитава сина си и идва на заседанията по делата срещу него. Родителите му никога публично не са коментирали случая със сина си.

През септември, когато Боряна Рангелова обяви, че е бита от Васил Михайлов, тя разказа за това пред един от местните сайтове и показа снимки на лицето си с твърдение, че Васил ѝ е причинявал синините в миналото.

“Посягал ми е многократно, заплашвал е семейството ми и мен, когато се караме, а след това горещо съжаляваше. И

аз винаги

му

прощавах”,

казва момичето. Твърди, че никога не му е изневерявала, дори като е бил в ареста, както той се съмнявал. А отношенията им били конфликтни още от началото на връзката. “Обичах този човек и се опитвах да му покажа правилния път. Надявах да се поправи. Не ми даваше да нося дрехите си, да излизам след 18 ч, да имам приятелки, да разговарям със семейството си”, изповядва се Рангелова. И посочва, че освен на нея Васил е

посягал на

по-малката си

сестра, както и

на майка си Биляна. Единствено във фейсбук майката реагира на твърденията на бившата приятелка на сина си. “Как не ви е срам да лъжете толкова долно. Съжалявам за цялото разбиране, добрини, услуги и отношение, които съм имала и направила за вас! Никога моят син не ми е посягал!”, пише майката в коментар под публикацията за историята на Боряна.

“В града ви познават доста хора и се знае, че сте “бивша” наркоманка, която бях приела за своя дъщеря въпреки всичко. Синът ми се опитваше да ви покаже правилния път, както казвате вие! Опитваше се да ви отдалечи от този порок и затова, докато беше в затвора, е имало спорове между вас. Защото знаеше, че излизате късно вечер да се друсате в двора на Природо-математическата гимназия. Даваше всичко за вас, но явно не ви е било достатъчно”, продължава майката на Васил и посочва, че точно заради Боряна синът ѝ е в това положение. Споделя още, че бившата приятелка на сина ѝ е пребивала няколко момичета заради съмнения, че имат връзки с Васил. А за снимката с раненото лице твърди, че Боряна я изпращала и на нея, когато синът ѝ бил в ареста.

“От вас знам, че обичате да се самонаранявате. Сама сте ми казвали, че откачате, чупите, крещите и се режете, че посещавате психиатър. Но

синът ми беше в

затвора, няма

как да ви е

причинил това”, пише още Биляна.

Припомня, че бившето гадже на сина ѝ няколко пъти е било в съдебната зала при мерките за неотклонение и се хвърляла на врата му да го целува въпреки забележките на съдебната охрана и на съдията. Пишела му и писма, че го обича, а Васил още ги пазел. Провокирала го с обаждания, че е спала с други мъже.

Разследването на Софийската районна прокуратура срещу Васил Михайлов и обвиненията към него обаче не са за побой над Боряна, а за четири случая, в които се е заканвал да я убие. Делото е внесено в съда в Перник, но не се знае дали съдиите отново няма да си направят масово отводи, както се случи с другите две.

Михайлов не се признава за виновен, за разлика от първото дело за закани с убийство, по което го осъдиха условно.