Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Галина Симеонова и Деляна Къркеланова 
СНИМКА: Георги Кюрпанов
Галина Симеонова и Деляна Къркеланова СНИМКА: Георги Кюрпанов

"Европа за България" е едногодишна информационна кампания на "24 часа" с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Европейския парламент. Целта е да дадем максимум информация за кохезионните политики, да направим видими преките ползи от тях.

Вторият ни гост е Галина Симеонова, главен директор на главна дирекция "Околна среда" към Министерството на околната среда и водите. 

Дългогодишният й опит в дирекцията й позволява уверено да управлява оперативните програми и с особено внимание да разходва правилно средствата,  които пряко засягат начина на живот на обществото.

 Кохезията е начин за сближаване, на базата на който с необходимите финансови ресурси търсим възможности за изравняване на стандарти - така Симеонова обяснява смисъла на кохезионната политика. 

Заложените средства в новия програмен период на министерството са 3,6 млрд. лв. Въпросът е как точно ще се разходват. 

"Надявам се разумно, законосъобразно, много ефективно. Имаме натрупат опит и сега за трети път сме се заели със задачата този ресурс да достигне да нашите бенефициенти", каза Галина Симеонова. 

Какво още предстои и как тя и екипът й са се справили в предишния програмен период, как в 10  общини въздухът е по-чист благодарение на евросредствата - чуйте в подкаста.