Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

Димитър Бербатов обяви официално кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз и представи приоритетите в програмата си.

„Ясна е датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си за президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея", заяви Бербатов.

Той заяви намерението си да инициира среща и диалог с държавната власт. И не сам, а заедно с останалите хора, които ще се кандидатират за поста.

"Както казах, искаме честен Конгрес, проведен по правилата. Ще инициираме среща с държавата и искам да дойдат и другите кандидат-президенти. Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, разбира се и с министъра на спорта Димитър Илиев. И заедно да си изложим визията. Това ще се цели в следващите месеци и ще бъдете уведомени, ако бъде отговорено положително", обясни още Бербатов.

Той говори по приоритетите в програмата си.

"На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Смятам, че е достатъчно за един човек да разгърне потенциала си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто важно нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те трябва да бъдат там, в техен изпълком.

Ще има и нова организационна структура на националните отбори и на първенствата, нов формат на първенствата. Искаме да направим добри терени, клубовете да имат по-малко разходи и повече приходи.

Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, изграждането на стадиони и нов национален стадион. Виждате каква енергия даде един нов стадион на "Ботев" (Пловдив). Имаме визия и за ограничаване на чужденците, въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички нива," обясни още кандидат-президентът.

По-рано днес от Българския футболен съюз излязоха със съобщение по повод коментарите около предстоящия конгрес, който ще се проведе на 15 март догодина. От БФС уверяват, че оставката на Борислав Михайлов е факт.

Преди десетина дни след огромен обществен натиск и кървав протест бившият вратар и капитан на България Борислав Михайлов подаде оставка.

Още през ноември Бербатов изрази съмнение, че оставката на Михайлов е истинска.

"Оставката всички я чухме. Сега временно изпълняващ длъжността ще е Михаил Касабов. Той вече го е правил това. За да е всичко както трябва, той трябва да бъде вписан в Търговския регистър в 7-дневен срок. Ако това не се случи, значи нещо се мъти", каза Димитър Бербатов.

Много важно е и къде ще бъде проведен конгресът на БФС, каза още той. Според него трябва да е.отново в НДК, а не в хотели, където има много тъмни стаички, в които да се случват различни непочтени неща и да е възможна смяна на бюлетини.

Предният конгрес на БФС, на който Михайлов победи Бербатов с разлика от един глас и съмнения за манипулация на гласуването, бе проведен в НДК. Той обаче бе изцяло "затъмнен". Сега Бербатов призова всички медии да бъдат допуснати да отразяват конгреса от първата до последната минута.