Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър Спасовски показва снимка на Палчо, направена от турските власти, след като са го арестували.
Министър Спасовски показва снимка на Палчо, направена от турските власти, след като са го арестували.

Македонецът Люпчо Палевски-Палчо, заподозрян за организиране и извършване на убийството на 14- годишната Ваня Горчевска и 74-годишният Панче Жежовски, е бил арестуван в Турция. Това съобщи македонският вътрешен министър Оливер Спасовски късно снощи.

Той благодари за сътрудничеството на българските, сръбски и турски власти. Дни след жестоките убийства в РС Македония заподозреният е стигнал до Сърбия. Оттам, на 2 декември е влязъл през ГКПП Калотина у нас, а след това е излязъл през ГКПП Кап. Андреево в Турция.

"В Турция е отишъл в град Баликесир и нашите служби от сектора за международно полицейско сътрудничество се свързаха с оперативен източник, който бързо върнал информация, че лицето се намира в Баликесир и има намерение да замине в Истанбул. Наел е такси, за да пътува за Истанбул, но е симулирал намерение за пътуване, като е тръгнал, но после се е върнал обратно, като си е мислил, че така няма да бъде открит. Колегите от турската полиция са го арестували докато се движил пеша по автопът край Баликесир", каза министър Спасовски.