Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любчо Палевски – Палчо. СНИМКА: Фейсбук
Любчо Палевски – Палчо. СНИМКА: Фейсбук

Полицията в Северна Македония е задържала шофьор, който е транспортирал издирвания за двойно убийство Люпчо Палевски – Палчо от Сърбия, през България до Турция.

 Палчо е заподозрян като убиец на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишния фризьор Панче Жежовски от Велес. На 22 ноември изчезва възрастният мъж, а 5 дни по-късно - на 27 ноември, обявяват за издирване и ученичката. Властите арестуваха трима съпричастни към жестоките престъпления. Обявиха за издирване Люпчо Палевски, за когото се разбра, че е напуснал РС Македония и влязъл в Сърбия, а оттам през България е заминал за Турция, откъдето пък се твърди, че е отлетял за Минск.

Прокуратура в Скопие поиска от съда да определи 48-часов арест за 46-годишен мъж от Скопие по подозрение, че е помогнал на Палчо да напусне страната. Властите в Скопие разполагат с информация от Сектора за международно полицейско сътрудничество.

На 02.12.2023 година било регистрирано минаване през граничните пунктове в България - на влизане ГКПП Калотина и излизане ГКПП Капитан Андреево (към Турция). И двете регистрации са на автомобил "Ленд ровър", шофиран от задържания мъж, а в колата пътувал Палчо.