Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Делян Пеевски

"Заявяваме своята пълна подкрепа за „Пирогов"! Призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците, заради лични свои интереси", това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в своя позиция в сайта на партията.

"ДПС ще предложи на партньорите в евроатлантическото мнозинство, Народното събрание да вземе спешно решение, с което да задължи МС за незабавно и ускорено изграждане на Националната детска болница, като реализира проекта съвместно с обществените организации, ангажирани с темата", каза Пеевски.

"За "Лукойл" вече разговарях с Делян Добрев от ГЕРБ и го подкрепям напълно за това, което смята да предложи - дерогацията за "Лукойл" да бъде прекратена от 1 януари 2024 г. Очаквам той да продължи разговорите с лидерите за постигане на парламентарна евроатлантическа подкрепа", посочи още той. 

По-рано днес изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров бе освободен от поста си. 

Проверка в Търговския регистър показа, че като представител на държавата в Съвета на директорите е вписан доц. Константин Димов. Решението на министър Хинков за вписване на доц. Димов е от края на ноември. Той поема функциите на временно изпълняващ длъжността директор на болницата до провеждането на конкурс.

Причината за освобождаването на Валентин Димитров вероятно е одитният доклад, за който миналата седмица съобщи здравният министър проф. Христо Хинков. 

От ГЕРБ заявиха на извънреден брифинг, че парламентарната им група ще участва само в заседанията, в които ще се приемат конституционните промени, и няма да подкрепят нито един закон на Министерския съвет, докато не се напише механизъм за вземане на решения в сглобката.

Така от партията отговориха на уволнението на директора на "Пирогов".

От здравното министерство заявиха, че Валентин Димитров е освободен и като член на Съвета на директорите. Мотивите за това са констатираните нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит" към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

С позиция, разпространена до медиите, спешната болница отрече това.