Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спряганият за организатор на отвличането и убиец на Ваня Люпчо Палевски – Палчо
КАДЪР: YouTube/@alfatvnews7838
Спряганият за организатор на отвличането и убиец на Ваня Люпчо Палевски – Палчо КАДЪР: YouTube/@alfatvnews7838

Люпчо Палевски, който е сочен за физически извършител на  убийството на 14-годишната Ваня, чието тяло бе открито в чувал в Скопие, е добре познат в Северна Македония.

Това разказа пред Нова телевизия журналистът Владо Перев. Предполага се, че Палевски, когото наричат Палчо, е минал границата със Сърбия, бил е в Белград, а след това е дошъл в България. Българското МВР отрече да е на българска територия.

"Люпчо Палевски е извършител на две убийства в рамките на четири дни. Преди 14-годишната Ваня е убил свой познат, от който е взел автомобил, с който е отвлякъл момичето", разказа Перев пред Нова телевизия.

"Палевски е корумпиран и престъпник с връзки с политици. Бил е секретар на СДСМ в Скопие и личен приятел на всички македонски президенти. Имал е връзки със службите, от които е получавал записи от разговори на политици и след това ги е изнудвал. Извършвал е семейно насилие над жена си", разказа още журналистът. Бягството му е засечено пък по автомобил, който е бил собственост на водената от Палевски малка дясна партия.

"Палевски организираше най-жестоките антибългарски демонстрации в Скопие. Привърженик е на Путин и разпространява език на омразата", разказа още Владо Перев.