Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имаме голяма промяна в ситуацията с Шенген през последните месеци и това е именно благодарение на правителството. Има и положителен доклад. Това заяви пред медии премиерът Николай Денков на откриване на високотехнологична сграда в София. Днес в Брюксел се провежда последното за тази година заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи.

По думите на Денков е бил изработен вариант за коалиционно споразумение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, но оттам не е получен отговор. „Те не реагираха, ние подготвихме вариант. В момента те поставят въпроса, че биха искали да има такъв механизъм, така че отново – въпросите трябва да са към тях", заяви премиерът.

За подготвяните конституционни промени Денков каза, че ще има корекции, съобразно препоръките на Венецианската комисия. „В момента се оформя текст, който да бъде внесен за второ четене и той да съответства на тези препоръки", заяви Денков.

Премиерът обяви, че очаква от министър Калин Стоянов задълбочено разследване относно обвиненията за полицейско насилие на протеста срещу БФС. Моето отношение към този министър зависи от това как ще приключи този процес, поясни още Денков.  

Министър-председателят коментира и случая със задържания български гражданин в Сърбия. "Има определени обвинения към него, разбира се Външно министерство ще се заинтересува от случая, но официална допълнителна информация няма. Ще следим случая", заяви премиерът.

"Не искам да влизам в полемика.Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората очакват резултати от нас. Ясно е, че НС ще отхвърли това вето, въпросите защо го прави – по-скоро към него ги отправяйте", така Денков коментира ветото на президента Румен Радев за БТР-ите за Украйна.