Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николаос Цитиридис в студиото на шоуто, което след 4 години на екран беше свалено
Николаос Цитиридис в студиото на шоуто, което след 4 години на екран беше свалено

За едни стендъп комедиантът беше глътка свеж въздух, за други - крайно време да го свалят

Еее, добер вецер, здравейте. Казва се Николаос Цитиридис. Иска благодари на Би Ти Ви, це позволи говори смесено по телевизор и да бъде лице на ново соу. Това са първите реплики на “развален” български на водещия Николаос Цитиридис, когато всички са вперили очи в него. И то с голям интерес и очакване кой ще е на мястото на един от най-известните телевизионни водещи - Слави Трифонов. След 19 години “Шоуто на Слави” младият стендъп комик зае мястото му.

“Често ме питаха как ще се чувствам в стола на предишния водещ на вечерното шоу на Би Ти Ви. Столът е нов и се чувствам страхотно”, каза в началото на тв кариерата си Цитиридис пред “24 часа”.

Първият епизод е излъчен на 27 януари 2020 година. В началото е на екран всеки делник от 22,30 до 23,30 часа. Но от четвъртия сезон ефирното му време е намалено с половин час. И още тогава започва да се говори за нисък рейтинг. Въпреки свиването на екрана от 24 май 2021 г. стартира онлайн продължение, наречено “По-късното шоу на Николаос Цитиридис”, като епизодите са по 30 минути. А тази година се излъчваше само в петък отново по един час.

След почти 4 години обаче Цитиридис слезе от екрана на 1 декември. “Шоуто има своята твърда аудитория и тя е предимно младежка”, казват от телевизията. Но свалят предаването, тъй като програмата на Би Ти Ви ще бъде обновена от пролетта. Според медийни специалисти обаче шоуто бързо се е изчерпало съдържателно, защото тв пазарът у нас е доста малък, а и известните гости бързо свършват. Затова в късните тв часове се появяват и чалга звезди въпреки недоволството на част от зрителите, които се оплакват от това във фейсбук. А само преди дни Би Ти Ви обяви, че в праймтайма ще излъчва съвсем ново комедийно куиз шоу - “Кой да знае?”, което ще върви всеки делник.

Цитиридис си тръгва от телевизията, но пък именно там срещна любовта. В студиото се запозна с актрисата Боряна Братоева, известна от сериала “Съни Бийч”. Двамата официално обявиха, че са двойка, в новогодишното издание на шоуто, където тя гостува.

Цитиридис и Боряна Братоева официално обявиха, че са двойка, в шоуто.
Цитиридис и Боряна Братоева официално обявиха, че са двойка, в шоуто.

Първата седмица на “Шоуто на Николаос Цитиридис” почва трудно за него. Гост е певицата Тита, която участва в игра от типа “Истина или предизвикателство”, в която трябва да пие коктейл с неизвестно за нея съдържание. След като опитва от него, казва, че е алергична към една от съставките и има вероятност да започне да се задушава. Николаос бързо излиза от положение, като пуска реклами, за да се уверят, че Тита е добре.

Най-голямото предизвикателство за него обаче идва по-малко от два месеца след старта на шоуто - започва пандемията от ковид. Предаването трябва да бъде преформатирано буквално за часове - без бенд, без гости на живо и с намален наполовина екип заради противоепидемичните мерки. Тогава Цитиридис започва да прави интервюта на всевъзможни места - качен на 20-метрова вишка, в двора на старчески дом или чрез социалните мрежи.

“Аз нямах опит като водещ, камо ли като пандемичен водещ. Наложи ми се много бързо да преформатирам в главата си всичко как искам да изглежда”, обяснява Цитиридис по онова време пред “24 часа”.

“В случая с шоуто на Додо (така наричат Цитиридис близки и приятели - б.а.) обаче виновен не е водещият, защото според мен той бе свежа глътка въздух сред мухлясалия свят на втръсналите до смърт телевизионни селебритита”, написа музикантът и общественик Венци Мицов във фейсбук профила си. За други обаче е било крайно време да бъде свален, защото е скучен и не става за водещ. Така твърдят зрители в коментари под новината, че предаването спира.

“Роден съм в Атина, живея в “Дружба”. Когато бях 5-годишен, се преместихме от Атина в “Овча купел”, а това може да е много стресиращо за едно момче. Чудя се какво ще кажат моите приятели, като ме видят по телевизията - “А, гърчина!” Когато бяхме малки, любимата ни игра беше “всички срещу гърчина”, разказва Цитиридис.

Учил е журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет “Свети Климент Охридски” и е работил в сайта “Офнюз”. Там печели наградата “Валя Крушкина - журналистика за хората” в категорията “Млад журналист”.

Има опит като репортер в онлайн медии, сценарист, блогър, автор. Освен това се занимава и с музика. В 8-и клас със свои съученици прави хевиметъл банда.

Свири на барабани, умее да рапира и е известен като MC Greka. Една вечер през 2016 г. се явява на аматьорското шоу (Open Mic) в “Комеди Клуб София”. Изпълненията му са забелязани от комедианта и мениджър на клуба Иван Кирков и така Цитиридис става част от екипа и бързо придобива славата на талантлив стендъп комедиант. 

Тв водещият на сцената на “Комеди клуба”, той е сред резидентите му
Тв водещият на сцената на “Комеди клуба”, той е сред резидентите му

Редовно участва в подкаста към “Комеди клуба”, както и в новинарското шоу “Комеди Клуб Новините” заедно с Иван Кирков и Сашо Деянски. А от 2019 г. става резидент на клуба - най-високата титла в стендъп комедията у нас. Същата година получава наградата “Комедиант на годината”. Оттогава до днес има стотици изяви в София и страната, както и няколко участия с комедиантите от клуба в зала 1 на НДК.

Цитиридис направи и свое стендъп шоу - “Това не е за по телевизията”, където разказва за всичко, което се случва зад кулисите на малкия екран. Миналата година го представи на турне.