Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борис Бонев
Борис Бонев

Фирмите, които почистват столицата, определено са лъгали за наличната техника. Те са декларирали едни и същи камиони, вишки и други пособия за различни райони, за да сключат договор, тъй като често една и съща фирма взема за почистване по няколко района. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ Борис Бонев в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов".

„В момента проверяваме договорите и наличностите на техника. Имаме съмнение, че едни и същи инструменти и техника са декларирани в различни зони", каза Бонев.

Не е дошъл краят на света само от това, че не съм председател на Столичния общински съвет (СОС), каза още Бонев. „Във всеки случай ще продължа да работя за да не остане нищо скрито-покрито от досегашното управление на София", каза той, подкрепяйки се с примера за декларираната техника.

Не мисля, че ще има сглобка в управлението на столицата, смята Бонев. Ние заварихме един разграден двор и има риск да загубим милиони от европейски програми, каза още той.

Ще анализираме дали нискоемисионната зона има някакъв ефект и тогава ще решим за нея, каза още Бонев. Той подчерта, че глобите няма да се налагат веднага. Освен това в самата зона живеят няколко десетки хиляди граждани с автомобили, които не отговарят на условията за влизане в зоната. Те имали възможност да подадат декларации за тях и това вече е направено от няколко десетки граждани, живеещи в центъра.