Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мерцедесът на Начо от Лясковец след удара
Мерцедесът на Начо от Лясковец след удара

И двете жертви са на 61 г., шофирали са голфове, блъснати са отзад от мощни автомобили

Две убийства на пътя под индиго с различни последствия за виновния шофьор. Това са случаите на Начо Пантелеев от Лясковец и Янко Петров от Хисаря.

И двамата са млади, карат скъпи автомобили, с които връхлитат върху скромните коли, в които се возят жертвите им.

Янко Петров е на 18 г. Ученик е. Има книжка

от 23 дни. В понеделник вечерта е зад волана на мощното си Ауди А5 и се движи по пътя от град Баня към Карлово.

При изпреварване не преценява разстоянието и рязко се прибира в своята лента, за да не се удари челно в идващия насреща автомобил. С висока скорост обаче блъска отзад скромен “Фолксваген Голф”, шофиран от 61-годишния Айхан Чалъков. От удара малката кола излита от шосето и се забива в дърво. Водачът ѝ умира на място.

По същия начин Начо Пантелеев уби Ферарио Спасов в голфа му, който също като Айхан загина на 61 г., блъснат отзад от мощния мерцедес на нарушителя.

Начо Пантелеев беше освободен с най-леката мярка “подписка” от прокурор Йордан Кожухаров от Велико Търново. След скандала, който предизвика това, разследването му беше иззето и пратено в Ловеч. Освен на свобода, Начо се оказа и с шофьорска книжка в джоба след катастрофата.

За разлика от него ученикът Янко е задържан за 72 часа, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив, която разследва инцидента.

В четвъртък момчето е освободено с парична гаранция от 5 хил. лв., книжката му е отнета и има забрана да напуска страната, казаха от прокуратурата за “24 часа”. Мотивите на прокурора да го освободи са, че е ученик, не е осъждан, няма опасност да се укрие и най-вече - няма предишни нарушения на пътните правила. За разлика от светкавично освободения Начо от Лясковец.