Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Делян Пеевски
  • "Защо са го пратили това момченце да си играе в тоя кабинет? То е немирно и не знае с играчките какво да прави", заяви съпредседателят на ДПС
  • Свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ - те са коалиционни партньори. Ние никога не сме го подкрепяли в цялост, дадохме 2 гласа за евроатлантическо правителство, каза той

Автор: Павлета Давидова

"Денков, както виждате, не може сам да се защити. Той има нужда от батковците. Виждаме, че батковците му го пазят. Тези батковци от ПП - Кирил Петков, Асен Василев". Така шефът на парламентарната група на ДПС реагира на реакциите, последвали атаката му срещу премиера акад. Николай Денков. Както "24 часа" вече писа, Пеевски дори се самопредложи за министър-председател, защото настоящият не се справял. Това предизвика остри реакции от ПП. 

Според Пеевски "батковците" трябва да заемат премиерското място. "Защо са го пратили това момченце да си играе в тоя кабинет? То е немирно и не знае с играчките какво да прави", продължи той да се заяжда с Денков. Той си отива след 3 месеца, тази тема е приключена, обобщи съпредседателят на ДПС.

 "Оценката за всеки политик и партиите я дават хората. На миналите избори хората дадоха своята оценка - ДПС е втората партия. Обединението ПП и другите взеха четвърто място. Мен ме интересува само тази оценка, тези хора (ПП- бел. ред.) не ме интересуват", отговори той на острата реакция от "Промяната" в защита на премиера акад. Николай Денков и изявленията на Пеевски. 

И посочи, че все още има сняг и населени места без ток.

"Ние политики подкрепяме и благодарение на ДПС се случиха много хубави неща за тези 6 мес. Свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ - те са коалиционни партньори. Ние подкрепяме политики, както приемаме сега конституцията да се приеме. Ние никога не сме подкрепяли Денков в цялост. Дадохме 2 гласа за избирането на това правителство, за да може да има евроатлантическо мнозинство в НС. Денков е тема, която е приключена след 3 месеца. Той просто не се справя", отсече депутатът от ДПС.