Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
КАДЪР: БНТ
Делян Пеевски КАДЪР: БНТ

Председателят на ПГ на ДПС препоръча на премиера да излезе другия път срещу протестиращите в София. "Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета", заяви Делян Пеевски пред журналисти по повод кървавия протест срещу БФС от миналия четвъртък.

"Тези момчета постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си."

"Изненадвам се от коментарите на Денков - всички лидери общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него, не мога да разбера това Радино вълнение в премиера. Ние сме в постоянен контакт с вътрешния министър и не само и това е нормално. Калин Стоянов каза, че има опит за влияние на назначаване на полицейски шефове, което аз казах, че не трябва да се допуска и че никой от нас няма право да назначава никой в МВР", подчерта Делян Пеевски.

Повод за изказването му стана изявлението на Денков, че е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР, призова пък по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди дни, запитан истина ли са думите на Делян Пеевски от ДПС, че е притискал Калин Стоянов по време на изборите, Денков отвърна така: Ако съм притискал Калин Стоянов за нещо, то е да си изпълни задълженията по вота. Това сме имали като разговори. Това му е работата.

Председателят на ПГ на ДПС обобщи, че работата по бюджета е на финалната права.

"Ще има среща за бюджета след малко, обсъждаме нещата, Асен Василев идва и ще разговаря с ДПС и ГЕРБ по темата, там няма проблеми, приключваме работа съвсем скоро. Във финансовия министър има много разум", каза Пеевски.