Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българският скиор Алберт Попов
Българският скиор Алберт Попов

Алберт Попов се представи страхотно на първия слалом за сезона в Гургъл, Австрия и стана десети. Това е фантастичен стартов резултат! Зад него остана дори олимпийският шампион Клеман Ноел.

На новината за отличния старт на Алберт на първия му старт, БНТ отдели 30 секунди. Алберт е единственият български скиор, който представя страната ни в белия керван и неговите резултати стават все по-добри година след година.

Всички национални новини обаче бяха пълни на 90% с Боби Михайлов и неговите ту натоварени с уиски, ту леко изветрели и ярко нагли размисли. Това са ни новините. И малко от ивицата Газа - за цвят. Днес деца в българска детска градина не са вдигали температура, така че социалната тема отсъства.

В България не е нужно да си атлет, дори не е нужно да притежаваш друго качество, освен липса на морал (може и да си сгазил или застрелял някого), за да си ТОП НОВИНА.

Да, Алберт не става за нищо ТОП в новините: той тренира маниакално упорито, гледа си семейството и бебето, няма пиянски изстъпления и не мята салфетки по чалга барове. Той е признат сред равни атлет на световно ниво в един от най-рисковите спортове - алпийските ски.

В същото време футболът в България отдавна не е игра, а зрелище в изпълнение на изрисувани примати, чието основно качество е шоуто извън терена, неизменно свързано с гърдите и джуките на поредната мома, но не и с топката.

Футболът е казан на корупцията с чието черно съдържание са наясно всички политици в държавата или ако не са, те ама хептен за нищо не стават (освен всичко друго за което не стават!)

От сърце стискам палци на Алберт и се надявам той наистина да покаже колко много умение и опит е натрупал и да се задържи в топ 15 слаломисти на света. Това е феноменален успех - на истински атлет и психически изключително устойчив мъж.

П.П. По покана на министъра на туризма Илин Димитров той се съгласи да бъде Лице на зимния туризъм на България. Новият министър, която не знае нищо и за ски, и за скиори реши, че това просто не я интересува. Рекламните послания, които Алберт засне по молба на Димитров, може да си ги държи за спомен.

От Фейсбук.