Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛИЯНА ПАНДЕЛИЕВА
ЛИЯНА ПАНДЕЛИЕВА

Нова закана за мерки срещу водачите на скъпи коли, които извършват пътни нарушения, е поредно публично разлайване, че да прилича на активност.

Ако собственик на кола за 200-300 бона извършел грубо нарушение (например да убие един-двама-трима - какъвто се случи черният късмет на жертвите), веднага, АМА НА МИГА щели му пускат данъчна проверка и да докажел откъде са му приходите за возилото.

Ерго: чакаме поредният тип да убие и го питаме откъде му е "оръжието".

А що ми се струва, че е в пъти по-лесно:

КАТ предоставя на НАП списък на всички автомобили с цена над 150 хил лв. НАП прави проверка какви доходи са декларирани от собствениците за избран от тях период. Ако се окаже, че автомобил е собственост на "бушон" той автоматично се отнема. Ако се окаже, че коли са собственост на баби, дядовци и други роднини, включително инвалиди, а те нямат финансови възможности, колата се отнема. А какво става ако возилото е собственост на фирма? Още по-добре - чудни неща може да лъснат и за фирмата, и за нейните управители.

Трудно ще предположим колко стотици коли изведнъж ще се окажат държавна собственост. На следващ етап се прави явно наддаване за тези коли и парите постъпват във фонд за борба с пътната травматичност.

Не на последно място: крайно време колите с инвалидни стикери да се ползват единствено от хората, чиито имена са върху тях. Иначе сме и държавата с най-много топ богаташи сред хората с увреждания.

Ето това зависи пряко от кмета и общинския съвет.

Хич не проумявам защо действия, които са логични, справедливи и болезнено необходими се отлагат отново и отново, а някой ще чака още един безумен тип да стане убиец, та да го проверят "що така, бе, Миме!"

Аман, беееееее!

*От фейсбук