Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дядото на Начо, който също е Начо,  щял да разшири гробницата на сина си Върбан, за да сложи в нея любимото му ауди. Отказал се, защото колата била голяма.
Дядото на Начо, който също е Начо, щял да разшири гробницата на сина си Върбан, за да сложи в нея любимото му ауди. Отказал се, защото колата била голяма.

Публична тайна е, че кланът Манджите в Лясковец, чиято издънка е Начо, се занимава с джебчийство.

Жените им “работят” из Европа, основно в Англия, за да могат мъжете да задоволяват страстите си към скъпите, мощни коли и високите скорости.

Бащата на Начо - Върбан, е станал жертва на тази страст. През 2005 г. загинал в катастрофа на планинския път край Арбанаси. През 2014 г. крадци се опитаха да проникнат в бетонните гробни камери на ромския клан в лясковските гробища. За тях се знае, че по традициите на ромския клан оставят телевизори, джиесеми, марков алкохол, златни накити и дори мебели.

Често, движейки се покрай новите мраморни гробници, дори се чуват да звънят джиесеми, оставени при покойника.

Не събрали обаче любимото ауди на Върбан, разказа тогава пред “24 часа” Начо Пантелеев-старши - дядо на 24-годишния Начо, погубил Ферарио Спасов.

“Това си е наша традиция. Като си отиде някой, слагаме в гроба му някои от вещите, които е ползвал приживе. Не са непременно скъпи неща. Исках да вкарам в камерата 3/3 м и любимото ауди на сина, но колата се оказа твърде голяма, за да се събере", обясни Начо-старши.

Задоволили се да изобразят возилото редом до образа на Върбан на плочата от черен мрамор.

Гробницата на Върбан
Гробницата на Върбан
Начо Пантелеев
Начо Пантелеев
ферарио Спасов
ферарио Спасов