Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер СНИМКА: Архив
Даниел Лорер СНИМКА: Архив

Много беше впечатляващ успехът на г-жа Григорова. Тя привлече много хора с риторика, която наподобяваше комунистическата. А  г-н Борисов така и не намери правилния тон кого да подкрепи и резултатите се видяха - социологията показа, че 2/3 от неговите избиратели са подкрепили г-жа Григорова.

Това анализира депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БНТ.

Да оспорваш резултатите от изборите е страница от сценария на хора като Доналд Тръмп - те обичат да предизвикват демокрацията до последно, че и оттатък, коментира още той.

Коалиция с ГЕРБ ще е трудна. Васко е истински лидер, който в трудна ситуация може да намери консенсус, за да постигне своите цели, каза Лорер за евентуалните коалиции, които ПП-ДБ ще търси в новия столичен общински съвет.

Изборите са време за битка, управлението е време за компромиси. Компромисът никога не е приятен, но понякога е необходим, подчерта той.

Никой никъде няма абсолютно мнозинство, всеки град ще се управлява от коалиции през следващия мандат, посочи още той. Според него това е новият модел в политиката - управление през коалиции.

Предлагам да оставим вътрешнопартийното ръководство на другите партии, каза Лорер за оставката на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Според него било важно движението да държи на обещанията си, че ще участва в съдебната и конституционната реформа.

Интересен е фактът, че г-н Доган поема ръководството на партията, той е бил достатъчно дълго там, че да разбира исторически процесите, каза още той.