Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Сидеров
Явор Сидеров

Борисов с един удар успя да накара Ваня Григорова да се оправдава. Това каза пред БНР Явор Сидеров, политически анализатор.

"Всеки прави това, което умее на й-добре. Бойко Борисов за пореден път прави впечатление на изкусен майстор на политическата игра. Той с един удар успя да накара току-що влязлата на терена на голямата политика Ваня Григорова да се оправдава, че не е искала и търсила неговата подкрепа.

Успя да накара Корнелия Нинова да предупреждава Григорова да не се коалира по никакъв начин с ГЕРБ. Призовавайки привържениците на ГЕРБ да гласуват по съвест, Борисов остави едно амбивалентно усещане, че може би подкрепя Ваня Григорова, може би - не", уточни той.

Нито Ваня Григорова може да върне някаква държавна собственост, нито Васил Терзиев може да върне Държавна сигурност, подчерта анализаторът и добави:

"Това са чисти манипулации от страна на Борисов и тук намирам, че той е умел в това да противопоставя хората и да извлича ползи от това нещо. Това не е признак за неговата принадлежност към евро-атлантизма, от думите му за държавната собственост. Става дума за психологическа игра преди втория тур".

Според Явор Сидеров избирателната активност на местните избори до голяма степен е била "продиктувана от активното мероприятие с машинния вот":

"То наистина е пряко посегателство върху демократичния изборен процес в България и трябва да бъде наказано по най-строгия начин. Но се съмнявам, че това ще се случи".

Адв. Петър Славов: Оставка за членовете на ЦИК, гласували за отмяна на машинния вот!
Големият брой недействителни бюлетини той определи като провокирана манипулация:

"Смятам, че е манипулация, смятам, че е провокирана и е изгодна, защото този голям брой недействителни бюлетини идва като пряко следствие от манипулацията с машинния вот".

По думите на Сидеров и двамата кандидати в София имат "родилни петна", които ги правят неприемливи:

"При него това е произходът му, при нея - нескритият ѝ путинизъм. Това оцветява битката по малко по-различен начин. Ако беше само битка на идеи, щеше да е добър знак".