Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция Снимка: Архив
Полиция Снимка: Архив

Момче на 11 години наби дете, което го блъснало с колело, а родителите му се притекли да накажат нападателя. Нелепият случай е от 24 октомври във варненското с. Червенци, научи "24 часа".

Дамян Асенов бил в междучасие в училището “Св. Иван Рилски” в селото. Тогава третокласник с колело го ударил. Дамян се ядосал и набил момчето. Удрял го в рана, която детето имало от операция.

Детето извикало родителите си. И бащата, и майката удряли Дамян. Той си тръгнал с училищния рейс, но по-късно му станало лошо и го откарали във варненска болница. 

От варненската полиция потвърдиха за "24 часа", че на 24 октомври, следобед е получен сигнал за това, че баща е ударил дете във варненското село Червенци. Момчето е откарано в болница и след направения преглед и рентген е изписано със счупване на китката и натъртвания.

Три дни след това, в петък, Дамян умира.

В социалните мрежи близките му публикуват история, според която той е издъхнал след побой от баща на неговия съученик, от полицията, обаче твърдят, че това по-скоро е лошо стечение на обстоятелствата и момчето е изписано със средна телесна повреда - счупена китка.

Според съдебно–медицинската експертиза детето е прегледано с нужната апаратура, но резултатите от скенера не са показали никаква връзка между побоя и нелепата смърт три дни по-късно.

Срещу мъжа, посегнал на Дамян, е образувано досъдебно производство с обвинение за средна телесна повреда.