Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Някой дава ли си сметка защо гетата демографски ще погълнат градовете, където са се загнездили и защо те се разрастват толкова неудържимо и диспропорционално?

Майките и младите жени —коренни жители на тези градове, — почти без изключение, работят. Поради това, те оставят в детските градини своите деца и по същество жертват времето си с тях, за да допринесат за по-добър стандарт на семейството и да помогнат за плащането на заемите, сметките, данъците, таксите и ежедневните разходи за енергия, за наем или ипотека, за дрехи, храна, може би ваканция или пътуване, за образование, култура, благотворителност и т.н. Вместо с децата си, те прекарват своите дни в канцеларии, офиси, кантори, производства, бизнеси и пр. За децата им е онова оскъдно време, което остава, след всичко останало.

За жената майка от гетото работата се състои в детепроизводство. Много рядко и малко от времето им преминава в труд извън дома. Те получават през държавата социални плащания за отглеждане на техните деца. Пропорционално на броя деца, които са родили. Държавата защитава техните размножителни права и субсидира тяхната раждаемост. Някой ще каже: не, не е достатъчно, трябва да им са дава много повече. Ще говорят за социална държава и за справедливост. Обвиняват онези, които всъщност през данъците си издържат тези семейства с множество деца в бездушие и даже в расизъм. Значителна част от тези многодетни жени от гетата се легитимират като самотни майки, макар че техните деца в повечето случаи имат биологичен баща, който или няма постоянна работа или спестява за своите цигари и пиячка от семейната издръжка.

Работещите майки дълго отлагат раждането на дете и имат амбицията да му създадат най-добри условия за развитие и образование. Това обаче става за сметка на времето, което им остава за общуване със семейството и децата им. Често те имат само по едно дете и то расте в детската градина или само̀ в къщи с компютъра и интернет.

Питам социалните ”справедливци” и радетели за различни права, помощи, програми, субсидии, подпомагания, енергийни бедности и безплатен обяд дали си дават сметка как един народ обеднява откъм деца, които утре ще трябва да работят в икономиката на бъдещето и да произвеждат благата за консумация, докато децата от гетото въз основа на примера, който имат, ще произвеждат главно деца, които са се научили да получават, без да дават нищо в замяна?

И тези деца, когато пораснат ще бъдат недоволни, безотговорни, задружни и неграмотни. Барут за радикализиране и за рушене на цивилизацията, към която са враждебно настроени и която мразят. Те са създали вече през много поколения своя собствена “цивилизация”. Тя е фертилна, многобройна и разпознава като своя само “махалата”, но не града или държавата, която обитават. Там цари безгрижие за утрешния ден и денонощно думти ритмична музика.

Толкова по въпроса за местните избори.

*От фейсбук