Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След инцидента днес жандармерия и полиция проведоха специализирана акция за противодействие на битовата престъпност в ромската махала на Казанлък "Казмера".
Снимка: Ваньо Стоилов
След инцидента днес жандармерия и полиция проведоха специализирана акция за противодействие на битовата престъпност в ромската махала на Казанлък "Казмера". Снимка: Ваньо Стоилов

Чакали съдебен лекар, за да го арестуват 

20-годишният мъж, намушкал полицай в Казанлък, бил криминално проявен и регистриран 4 пъти за кражби. В момента бил обявен за национално издирване заради поредната си кражба. От полицията обясниха, че знаели за присъствието му в квартала, но не го били арестували веднага, защото при ареста му трябвало съдебен лекар да го освидетелства за предстоящото му дело.

Лекарят, който трябвало да установи психичното здраве на мъжа и зависимостта му от наркотиците, бил зает и определил 11-и октомври като първата възможна дата за прегледа. Затова и полицаите имали готовност да го арестуват на тази дата. Те са убедени, че когато днес е нападнал колегата им, той е бил под влиянието на наркотици.

Драмата се разигра малко след 15:20 часа днес в ромската махала на Казанлък “Казмера”. Двама разследващи полицаи от районното управление в Казанлък дошли на място, за да връчат призовка по досъдебно производство за хулиганство на друг жител на махалата. По принцип те са облечени цивилно и не е свойствено за тях да връчват призовки. Наложило се да то направят поради недостиг на полицаи в града - колегите им сега са заети основно при охраната на блокадите на протестиращите в региона енергетици и миньори и при подготовката на местни избори. Хората не достигат, въпреки че в тяхна помощ е изпратена жандармерия и полиция от други райони на страната.

Освен това вероятно двамата са подценили ситуацията и не са очаквали да бъдат нападнати, още повече, че пак поради недостиг на униформени в случая не са ползвали помощ на криминалисти или на хора от полицейския патрул, каквато е практиката, коментира пред "24 часа" директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. . 

Търсеният на бил открит на адреса и когато полицаите си тръгвали, били заобиколени от местни жители, с които провели спокоен разговор, не в тон на пререкание. Обяснили кога търсят и за какво. В този момент до групата се приближил 20-годишният нападател, въоръжен с два ножа. Той решил, че полицаите са дошли да арестуват него, защото явно очаквал това, и ги подгонил. Тъй като разследващите полицаи били и без оръжие, те се опитали да избягат, но нападателят застигнал единия от тях и го наръгал в гръб.

Раната му е една, но тежка, острието проникнало в гръдната кухина и на лекарите се наложило да му направят дренаж. Мъжът е настанен в реанимацията на Университетската болница в Стара Загора с пневмоторакс, след като на място му била оказана спешна помощ. Нападателят бил арестуван веднага. Това разказа пред журналисти в Казанлък директорът на ОД на МВР Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов разказа пред журналисти подробности за инцидента с прободения днес в Казанлък полицай. Той допуска, че двамата разследващи полицаи са подценили ситуацията, когато дошли да връчат призовка по досъдебно праизводство  на местен жител.
Снимка: Ваньо Стоилов
Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов разказа пред журналисти подробности за инцидента с прободения днес в Казанлък полицай. Той допуска, че двамата разследващи полицаи са подценили ситуацията, когато дошли да връчат призовка по досъдебно праизводство на местен жител. Снимка: Ваньо Стоилов

Той не скри, че назад във времето полицаите са били посрещани враждебно в махали като "Казмера", когато са били там по служба. 

След инцидента днес в ромската махала “Казмера” жандармерии и полиция проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. Като цяло в момента в махалата е спокойно, а жандармеристите, които дойдоха с две кучета, останаха там до привечер.