Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знамето на Израел СНИМКА: Pixabay
Знамето на Израел СНИМКА: Pixabay

Втората световна война е толкова близо в историята, че ничий здрав разум не проумява кому са нужни нови войни. Уж колективната воля е за мир и за добруване.

Но вече живеем с една война от другата страна на Черноморието, преди ден започна и друга. Днес тези войни не са само с ракети и взривове, те са в непознато доскоро поле, където всеки човек е свободен да мрази анонимно когото намери за добре, да публикува измислици, които изглеждат невероятно истински.

Никой в света не може да е безразличен към Израел, ако някога стъпи там. Няма да забравя колко учтиви, усмихнати и непреклонни бяха проверителите на входа на паркинга на мола - с бронирани жилетки, с каски, с автомати, те усмихнато и с много извинения обследваха цялата кола, извадихме всичко от подредения ми куфар, защото после щях да тръгна към летището и никой от опашката автомобили за влизане в мола не протестира.

Накрая, въпреки видимите и невидими мерки за сигурност, жертви са единствено напълно невинни хора заради кривия късмет да се родят там, където счупването на мира е винаги е на един взрив разстояние.

Преди два дни само на един фестивал в Израел са убити 260 млади хора. В един миг младите танцуват и аплодират, в следващата тела падат покосени.

Наистина ли през 2023 година свикваме с обстоятелството, че войните само се множат?!

*От фейсбук