Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милен Керемедчиев КАДЪР: NOVA
Милен Керемедчиев КАДЪР: NOVA

"Руските служби в Европа и във Великобритания използват основно граждани на Европейския съюз, тъй като те имат по-лесен достъп до различни страни." Това каза бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев за Нова тв. 

Той допълни, че въпросните шпиони се използват за доставяне на информация и предаване на данни от общността, където живеят и се търсят хора, които "минават под радара" и не будят съмнение. 

А едно от качествата, които търсят хората, които са по-високо във веригата в тази добре подготвена структура е наивността, която е много типична и е предпоставка да станеш проводник на информация. 

Керемедчиев коментира и скандала с руските шпиони в църквата в София. "Руската църква максимално участва в руската политика, така че не се съмнявам и новият пратеник да има такава задача", каза бившият зам.-министър на външните работи. 

Според Керемедчиев страната ни е е готова да влезе в Шенген. А основната пречка са Австрия и Нидерландия, които имат "особени проблеми" с увеличаващия се трафик на мигранти. 

"Ако не убедим Австиря и Нидерландия до края на годината, че можем да станем пълноправни членове, ще трябва да се върнем в първоначалното предложение да влезем на две степени - с летищата и пристанищата ни, където няма нито една критика относно сигурността, а сухопътната граница, която е основен проблем да оставим на следващ етап", допълни той.