Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дарина обръща живота на Дон Жуан, изигран от Даниел Кукушев.
СНИМКИ: НАТФИЗ
Дарина обръща живота на Дон Жуан, изигран от Даниел Кукушев. СНИМКИ: НАТФИЗ

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, участва в първата за сезона премиера на НАТФИЗ - “Дон Жуан се връща от война”, по текст на Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков.

Постановката е нова адаптация на популярния съвременен британски драматург Дънкан Макмилън, а действието на пиесата се развива в Берлин непосредствено след края на Първата световна война.

Дарина Радева влиза в първата си главна роля на прелъстена и изоставена от любовника Дон Жуан жена. След години тя се среща отново с него, вече като майка на дъщеря, но е изненадана, че той дори не помни името ѝ. Страстта между двамата отново избуява и става причина легендарният любовник да промени изцяло житейската си нагласа към света и любовта. 

Дарина Радева в секси превъплъщение на сцената
Дарина Радева в секси превъплъщение на сцената
 

В него се превъплъщава Даниел Кукушев - най-талантливият актьор от випуск 2024 според преподавателите. Неговият герой - прочутият съблазнител Дон Жуан, се завръща от фронта, но светът вече не е същият - морален упадък, инфлация, зараждащ се феминизъм, дегероизиране на досегашните идоли, крайнолеви и крайнодесни политически настроения. В тази поствоенна криза сякаш само любовта е спасение, а Дон Жуан, противно на очакванията, търси единствената жена.

В постановката участват актьори от т.нар. Златен клас на проф. Пенко Господинов, в който е и Дарина Радева. Сред тях са Антония Гюруди, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова и Силвия Болярска. Студентите ще се дипломират догодина. Спектакълът ще се играе на 12 и на 21 октомври.