Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-малко 52 души са загинали при атентата в провинция Белуджистан.


 Снимка: Архив
Най-малко 52 души са загинали при атентата в провинция Белуджистан. Снимка: Архив

Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха ранени днес в самоубийствен атентат на религиозна проява по случай годишнината от раждането на пророка Мохамед. Нападението бе извършено в пакистанската провинция Белуджистан, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

До момента никоя групировка не е поела отговорност за взрива, който избухна на фона на зачестили атаки от страна на бунтовнически групи в западната част на страната. Това увеличава залога за силите за сигурност преди националните избори, насрочени за януари следващата година.

"Атентаторът се е взривил близо до автомобила на заместник-началника на полицията", съобщи Мунир Ахмед от полицията пред Ройтерс и допълни, че експлозията е била близо до джамия, където са се били събрали хора, за да отбележат раждането на Мохамед, което е официален празник в страната, предаде БТА.

"Техрик-е талибан Пакистан" - група, обединяваща различни сунитски ислямистки групировки, отрeчe да е извършила нападението.

Ранените са били откарани в болници в близкия град Мастунг, а министърът на вътрешните работи на страната Сардраз Бугти нарече взрива "много чудовищно деяние".

През юли повече от 40 души бяха убити от самоубийствена експлозия в Северозападната гранична провинция по време на религиозно събиране на политическа партия.