Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Орлин Владимиров
Орлин Владимиров

Експертизите обаче сочат, че е починала от удушаване, защитата поиска нови - на кухненската мебел, по която имало кръв

Съпругът на убитата и изхвърлена в куфар край Перник Евгения Владимирова призна пред съда, че е причинил смъртта ѝ, но версията му коренно се различава от тази на прокуратурата.

Орлин Владимиров твърди, че се скарали, сдърпали се и паднали на земята, а тя си ударила главата в ръб на шкаф.

“Тогава разбрах, че съм я убил”, заяви пред магистратите подсъдимият. Заради новата версия адвокатите на Орлин Владимиров и баща му поискаха експертиза на шкафа, за да се разбере дали по ръба му има кръв и дали е от жертвата.

Според обвинението обаче той е планирал убийството на съпругата си, удушил я е с фолио, а след това с помощта на баща си е укрил трупа ѝ.

Орлин Владимиров е в ареста от 2 г. За първи път говори пред съда и признава, че е убил Евгения. Досега го е казвал единствено в беседа с криминалисти веднага след задържането му, но към онзи момент не е бил обвинен. Тогава разказал, че е душил Евгения първо с ръце, но не е успял да я убие и затова е намотал около главата ѝ готварско фолио. Версията за удара на главата ѝ в шкафа е нова и сочи

непредпазливо деяние, което се наказва по-леко

“Всичко се случи на 13 октомври. Седнахме да обядваме. Скарахме се и нещата ескалираха. Тя ме удари, после се сбихме. Загубихме равновесие, залитнахме, паднахме и тя си удари главата в ръба на шкафа. Осъзнах се. Видях, че е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Представих си как детето ще се върне от училище и ще види майка си в това състояние. Започнах да чистя с един моп и с тениската си, но не знам дали успях да махна всичко”, разказа пред Софийския градски съд Орлин Владимиров.

Друго показва обаче съдебномедицинската експертиза по делото - причината за смъртта е задушаване. 

Убитата Евгения
Убитата Евгения

Евгения Владимирова беше обявена за издирване от мъжа си на 13 октомври 2021 г. Той и нейни близки дори я търсиха в София, както и с призиви за информация във фейсбук. Тогава Владимиров твърдеше, че жена му тръгнала за фитнеса и повече не се прибрала. Още докато издирвал съпругата си, той е бил основен заподозрян за убийството ѝ. Криминалистите следили всяка негова стъпка. Задържан е след месец, когато се получил сигнал за куфара с труп в покрайнините на Перник, където живее баща му - бившият служител на ДАНС Пламен Владимиров. Той е на свобода, но е подсъдим като помагач за убийството на снаха си, защото

лично е откарал с колата си куфара с трупа

до миньорския град. Основният мотив за убийството на Евгения е ревност. Орлин постоянно подозирал красивата си съпруга, че има любовници. Следял ѝ телефона и постоянно ѝ вдигал скандали.

Всъщност Орлин Владимиров е решил да убие Евгения още на 12 октомври, когато споделил намеренията си с баща си. Дори го попитал как да извърши престъплението, без да го разкрият. В деня на убийството Орлин пътувал до Перник и Пламен Владимиров

подробно дал указания на сина си, включително за фолиото,

което да омотае около главата на Евгения. В ранния следобед Орлин вече бил в семейното жилище в столицата. Евгения била в кухнята. Според обвинителния акт той минал зад нея, хванал я за шията и започнал да я души. След като спряла да диша, се обадил на баща си. Пламен Владимиров веднага тръгнал от Перник с колата си. Паркирал пред задния вход на блока. Сложил си ръкавици и се качил в апартамента. Там баща и син поставили трупа на Евгения в куфар, облепили го с тиксо и го качили в багажника. Бащата взел документите на снаха си. След това се качил в колата и изхвърлил куфара до хвостохранилище в Перник. Документите и други нейни вещи изгорил. А Орлин хвърлил телефона ѝ до фитнеса, в който обичайно тя спортувала. Апаратът обаче е намерен от мъж, който се опитвал да го ползва и информацията от него била изтрита.

През цялото време Орлин Владимиров поддържал версията, че жена му е изчезнала. Дори ѝ писал съобщения във фейсбук.

Делото на първа инстанция е към края си. На миналото заседание адвокатите на бащата и на сина поискаха ексхумация на трупа заради противоречиви данни на експертизите. Съдът отказа. Преди поредното заседание по делото майката на жертвата и нейни близки отново протестираха пред Съдебната палата с искане за доживотна присъда без право на замяна за Орлин Владимиров и баща му.