Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дебора Михайлова Кадър: NOVA
Дебора Михайлова Кадър: NOVA

През цялото време, докато бях в болницата, питах лекарите дали ще умра. Почти всичките ми рани бяха зашити без упойка, бях загубила страшно много кръв. Сега раните ми зарастват. Понякога ме болят, сърбят, но скоро започваме лечение. В момента се страхувам да излизам, но го правя, защото не искам животът ми да приключи. Едва сега събрах смелост, преди това не ходех и до магазина, което е съвсем нормално битово нещо в ежедневието. 

Това заяви пред NOVA нарязаната с макетно ножче Дебора от Стара Загора. В началото на август широк обществен отзвук предизвика случката от 26 юни, при която 18-годишното момиче било пребито, нарязано с макетен нож и остригано от 26-годишен мъж. Хиляди в цялата страна се събраха на протести с искане за справедливост.

"Никога не съм очаквала, че цяла България, а и хора извън нея, ще излязат в моя подкрепа. Аз просто стоях и гледах в една точка. Не знам в какво състояние бях - просто не си ти. Осъзнах какво се е случило с мен, но не веднага. Може би седмица, две, след като започнах да се възстановявам - осъзнах", добави момичето.

"Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се объркам. Гласът, походката, всичко. Ние имахме среща във вечерта на нападението. Аз го чаках вкъщи. До последния момент бяхме гаджета. На вратата се звънна, каза "Аз съм", съответно аз отворих вратата. Бях оставила отключено и той влезе. Отношенията ни до тази вечер бяха съвсем обикновени. Когато той отвори вратата, видях маскиран мъж. Целият в черно. Чувствах страх от него, но мислех, че този период най-вероятно ще отмине и нещата между нас ще се наредят и няма да е такова положението, но съм грешила. Боя се, че ще излезе, а тогава вече не знам какво ще се случи", заяви Дебора Михайлова.

Тогава районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев по обвинение, че е заплашил с убийство 18-годишното момиче. Заплахите са били отправени от април до май тази година.

"Бях в моята стая, оправях си косата. Той се усмихна и замахна към мен. Това помня. Нямам никакви спомени след това. Чак когато чаках линейката", уточни Дебора.

След последната петорна съдебно-медицинска експертиза, извършена в Пловдив, обвиненията срещу него станаха три – за двустепенна средна телесна повреда, за закани за убийство и най-новото – за принуда.

"Бях в безсъзнание, но чувах машинката. Не изпитвах болка. Не помня как съм се събудила и как съм стигнала до съседката. Първият ми спомен е как си плисках лицето. Нещото, което видях, чакайки линейката, бяха висящи меса. И до ден днешен ме боли глава, гади ми се, вие ми се свят. Отслабнах между 10 - 12 килограма. Около месец се хранех със сламка, защото не можех да си отварям устата и да дъвча", обясни тя.

По думите й винаги е имала дълга коса.

"За мен това е много важно. Сложих си коса преди няколко дни - чувствам се чудесно. Отидох на училище, съучениците ми много ме подкрепят. Погледите върху мен като пострадала са много, това ме стяга. Но ме посрещнаха с усмивка, успяха да ме разсмеят, казаха ми, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал. Това много ме разчувства. Съгласих се да говоря, защото имам подкрепата на цяла България и искам да намалеят тези случаи на насилие", допълни Дебора.