Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОСТАДИН АНГЕЛОВ
КОСТАДИН АНГЕЛОВ

Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, затова искам да зная кой и с какво я мотивира да обслужи търговците на лекарства. Това написа в своя фейсбук профил председателят на здравна комисия в НС проф. Костадин Ангелов.

„През 2022 г. министърът на здравеопазването Асена Сербезова решава да промени една „противозаконна“ формула, която обаче защитава обществения интерес, ограничава паралелните търговци и в изключително висока степен гарантира наличностите на дефицитни лекарства“, написа още проф. Ангелов.

По думите му „тихомълком Сербезова променя формулата, за да е „законна“, но според ДАНС така изчезват дефицитните лекарства и цялата схема започва да работи в интерес на търговците.

„Не ми е ясно и защо се сменя нещо, което да е „законно“, но в същото време да не осигурява ефективни възможности за противодействие или избягване на дефицит на лекарства? Защо? Кой и с какво мотивира министъра да обслужи търговците за сметка на българските пациенти?“, попита той.

Както "24 часа" вече писа, по-рано днес проф. Сербезова отрече да има вина за изчезващите от аптеките лекарства и зададе няколко въпроса към проф. Костадин Ангелов, който изнесе данни от доклад на ДАНС по темата.

Защо през 2022 г. министърът на здравеопазването Асена Сербезова решава да се промени една "противозаконна" формула,...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Събота, 16 септември 2023 г.