Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова СНИМКА: Николай Литов
Десислава Атанасова СНИМКА: Николай Литов

Това е огромен успех за България.

Този коментар направи шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова в кулоарите на парламента по повод решението на Еврокомисията за прекратяване на мониторинга над България и Румъния. 

Последният доклад бе по време на нашето управление през 2019 г. И оттогава България е в друг механизъм. Отдавам това решение на много правителства, коментира Атанасова.

Ние сме изпълнили абсолютно всички изисквания за Шенген. Това, че отпада мониторинга, е още едно условия. Прави ни оптимисти, допълни Атанасова.

Тя разказа, че пред вътрешна комисия вчера министър Калин Стоянов заявил, че усилията продължават и се опитваме да докажем всячески на партньорите ни, че сме надеждна външна граница.

Законът за борба с корупцията влиза в пленарната зала във вторник и така ще бъде изпълнено още едно условие за Шенген, каза тя. А позицията на Австрия обясни, че отдава повече на вътрешнополитически въпрос.

Атанасова обясни, че срещите на Венецианската комисия сега са предварителни, а комисията ще заседава на 6 и 7 октомври. В следващата седмица пък ще има мисия на ПАСЕ.