Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов беше задържан през юни миналата година.

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Васил Михайлов беше задържан през юни миналата година. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

19-годишният Васил Михайлов, син на пернишкия  прокурор Бисер Михайлов, който тази пролет трябваше да е абитуриент, получи ново обвинение. При това, докато е под домашен арест.   

Преди минути от Софийска районна прокуратура съобщиха, че  са обвинили младежа  за закана за убийство на жена от Перник. По непотвърдена информация става дума за неговата приятелка.

Според разследващите в периода от 28 октомври 2022-а до 21 юли 2023 г. "при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият той се е заканил с убийство на Б.Р."

На 28 октомври 2022 г. около 4 часа в апартамент в Перник, той се заканил на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да я удря с ръка по лицето й.

На неустановена дата през декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. се обадил по телефона и отново й казал, че ще я убие. По това време Васил е в ареста.

На 21 юли 2023 г. около 17,30 часа в Перник той отново се заканил да я убие. Това беше денят, в който Васил напусна килията. 

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването днес бяха извършени обиск и претърсвания и изземвания на адрес в Перник и бяха събрани достатъчно доказателства за привличането на Васил Михайлов към наказателна отговорност.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.