Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер Кадър: bTV
Даниел Лорер Кадър: bTV

Управляващите изпълняваме програмата, която сме обещали на избирателите, заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Службите за сигурност трябва най-сетне да заработят и затова се правят смените там. У всички нас буди недоумение защо президентът е развил такова чувство, че трябва да управлява и се опитва да вмени на изпълнителната власт да не упражнява, за да управлява той. Службите служат за опазване на сигурността, а това е функция на кабинета, не на президента, каза Лорер. 

Неприемането на доклада на ДАНС от парламента е ясен знак, че не одобряваме ръководството, каза Лорер. "При последното изслушване председателят на ДАНС си позволи от трибуната на парламента да раздава политически оценки. Агенцията не би следвало това да прави“, добави Лорер.

Президентът е фигура, която трябва да обединява страната, а не да я ръководи, смята той.

Разширяването на неговата власт беше една аномалия и беше редно тя да се ограничи. Факт е, че заради патовата политическа ситуация той управляваше чрез служебни правителства, но това не е нормално за дълъг период от време, каза депутатът. 

Би трябвало да ни смущава, че в своя реч президентът обявява ново политическо движение, каза Лорер, припомняйки скорошната реч на Румен Радев, в която той говореше за 3 март като обединяваща дата.

„Нито има шанс Делян Пеевски да бъде предложен за шеф на ДАНС, нито да бъде подкрепен. Това е някаква шега от миналото“, каза Лорер в отговор на въпрос дали ПП-ДБ би подкрепил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, след като Пеевски е толкова активен по отношение на реформите в службите.

Има разминаване и липса на комуникация, коментира Лорер по повод изявлението на земеделския министър Кирил Вътев, че не е бил уведомен за готвената отмяна на забраната за внос на украинско зърно в страната (виж тук).