Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Гечев
Румен Гечев

"Няма логистика, а задкулисие. Има двама заслужили артисти - премиерът Денков и Мария Габриел, тъй като те се явяват по медиите и обясняват, а има едно манастирско шушукане, което се води между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев".

Това каза пред БНР проф. Румен Гечев, депутат от ПГ на "БСП за България", в коментар на твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел".

"Подобряването на жизнения стандарт на българина и непозволяването на въвличане на България във военни действия в разрастващия се конфликт в Украйна. Тези две задачи са достатъчни като предизвикателство за нашата работа през предстоящия сезон, който се очерта да бъде доста напрегнат", посочи депутатът.

"Тези, които правят закони от днес за утре и ги поправят на третия ден, ще посягат на Конституцията", коментира Гечев и подчерта, че БСП е против подхода и против това, което се предлага да бъде променено в основния закон, защото целта на тези промени не е гарантиране на социалните права на българите:

"Да се занимаваме сега с Конституцията само за да ограничим правата на настоящия президент, това надминава всякакви граници. Ако ще правим някаква законодателна дейност , тя трябва да е съобразена с европейската практика, да е съобразена с традициите на българина и трябва да бъде в интерес на българския народ, а не на определени групи и на политически интереси".

По думите на проф. Гечев няма нация, "която ще позволи да ѝ се сменя Националният празник през няколко години само защото някакви случайници са дошли на власт и иска да променят датата, за да изпълняват някакви геополитически поръчки":

"Националният празник е важен и той не бива да се пипа".

В предаването "Неделя 150" депутатът от БСП коментира и кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София:

"Беше единодушно избрана и очевидно г-жа Григорова е обединение на левите сили в София".

Според Румен Гечев бюджетната политика на България не отговаря на европейските стандарти:

"Последното ни място в ЕС е сигурно през следващите три години, но и продължаваме да дълбаем".