Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов

Ако се погледне в генезиса на управленската сглобка - ще видите, че нещо, което е заченато в грях към собствените избиратели, няма как да е стабилно. Участниците в сглобката си нямат никакво доверие и често си говорят през медиите. Резултатът от това управление е плачевен и пълен провал. Това каза пред Би Ти Ви депутатът от "Има такъв народ" и бивш регионален министър Йордан Караджов. 

И обясни, че са били готови да участват в управление, но без Кирил Пеков и Асен Василев. Не сме водили разговори за участие в кабинета, каза още той.

Спорът между ГЕРБ и ПП не е темата за пътищата, а кадровите назначения. Кирил Петков казва три неща - по честни условия, електронни и прозрачни правила. Една групичка е абонирана и узурпирала всички пътни проекти, че моят екип разработи начин да разработи честни конкурси, обясни Караджов.

Най-много са 7 фирмите с оборот от 50 млн. лв., обясни още той. „Намалихме изискванията за опит на фирмите до 150 километра не са пътища, но и улици. Във всеки град фирма можеше да кандидатства. Десетки фирми проявиха интерес към този конкурс, но какво стана – служебното правителство го анулира и се върнаха към старите порочни практики. Какво се предлага от сегашния министър Цеков - опит за строеж на 400 километра пътища или магистрали. На това отговарят само шест фирми в България. Лобират тези, които и преди бяха близки до властта. Сега са пробили при „Продължаваме промяната“. Второто по-брутално условие е 70 млн. лева оборот за последните три години от такива дейности. Колко са тези фирми? Казвам ви - пет или шест, или най-много 7, каза бившият регионален министър.