Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, бе изкаран от Летище София и ще бъде закаран в МВР болница СНИМКА: Велислав Николов
Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, бе изкаран от Летище София и ще бъде закаран в МВР болница СНИМКА: Велислав Николов

Тепърва ще чуем какво ще каже Васил Божков, каза Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за изследване на демокрацията, по повод завръщането на бизнесмена в България.

"В началото на юни тръгна слух и медии го чакаха на гръцката граница и се твърдеше, че ще свидетелства срещу Борисов. Това обаче беше преди Иван Гешев да бъде отстранен като главен прокурор. Сега ситуацията е различна. Не вярвам да си е направил зле сметката. Един вариант е да има някаква договорка. С кого - има две хипотези. Първата - с адвокатите, които да му гарантират, че съдът ще го пусне под гаранция. Вторият - да се е разбрал с политически силните в момента", каза Безлов с уговорката, че става дума за спекулации.

"Много драматични събития се случиха напоследък, явно се разместиха някакви пластове. Може и да е случайно. Не виждам какъв би бил интересът на Божков да разклаща правителството. Но бидейки в България, можеш да си възстановиш част от активите, докато от Дубай не можеш", разсъждава Безлов.