Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР СТОЯНОВ
ДИМИТЪР СТОЯНОВ

Късата памет, съчетана с абсолютна некомпетентност, ражда неадекватни изказвания, каза още той

Не за първи път г-н Петков показва непознаване на действащите закони в страната ни. За да бъде сменен главен секретар на МВР е необходимо да има предложение от Министерски съвет, а след това се подписва указ. Така е записано в Закона за МВР. 

Това написа в своя фейсбук профил бившият служебен военен министър и секретар по сигурността на президента Румен Радев Димитър Стоянов във връзка с изказването на Кирил Петков, който в неделя заяви, че още в миналото редовно правителство главният секретар не се е справял, но президентът е застанал плътно зад него и отказвал да подпише неговата смяна, просто защото му е бил верен.

"Главният секретар на МВР се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет", написа още Стоянов и запита има ли решение на Министерски съвет с премиер Кирил Петков за освобождаване на главния секретар на МВР и ако има, изпращано ли е то до Администрацията на президента за издаване на указ? След това обясни, че в Президентството такова предложение не е постъпвало.

"Може би са го изпратили на татко Петко или някъде другаде за съгласуване", иронично запита Стоянов и заяви, че късата памет, съчетана с абсолютна некомпетентност, ражда неадекватни изказвания.

Кирил Петков: "Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно...

Публикувахте от Dimitar Stoyanov в Неделя, 20 август 2023 г.