Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Телевизорите с екрани 32 инча са сред най-достъпните в момента на пазара. Макар че са сравнително малки на размери, те са добър вариант за кухнята, спалнята, детската стая, а в съвременните маломерни жилища – дори и за дневната. И все пак е добре при търсенето на новия си телевизор да намерите възможно най-доброто визуално преживяване за парите си. Ето няколко неща, които да имате предвид, преди да направите своя избор.

Тип и резолюция на екрана

Типът на екрана е една от най-важните характеристики – именно той ще ви осигури качеството, което търсите. Но при 32-инчовите модели няма да имате особено голям избор. Наистина качествените екрани от типа OLED не се предлагат в тези модели.

Всички телевизори 32 инча разполагат с LED дисплеи. Можете все пак да избирате между HD или Full HD резолюция.

Скорост на опресняване

Скоростта на опресняване на картината дава плавността на движенията, които виждате. Една част от телевизорите с тези размери ще имат честота на опресняване 50 Hz, която не е лоша, но ще видите дефектите ѝ при бързи сцени на филмите, при игри или стрийминг. За да избегнете това, изберете поне 60 Hz. Можете също да проверите дали телевизорът осигурява автоматична промяна на честотата на опресняване, тоест я вдига само когато сцените са динамични.

Звук на телевизора

Втората важна характеристика за вас вероятно ще бъде звукът. Повечето телевизори 32 инча ще ви предложат звукова система Dolby. И все пак препоръчваме да пробвате възможностите на всеки модел поотделно. Ако имате опция да контролирате басите, ще можете да променяте качеството на звука според това какво гледате в момента.

Възможности за свързване

Проверете дали избраният от вас телевизор има нужните портове, за да можете да свържете към него всичките си допълнителни устройства. И все пак имайте предвид, че в новите модели все повече се налагат Bluetooth и Wi-Fi свързаността, а портовете стават все по-малко и най-често се ограничават до USB. Въпреки това, Wi-Fi ще ви позволи да използвате смарт функциите на телевизора си, а чрез Bluetooth можете да го свържете с допълнителни високоговорители или системи за домашно кино, за да подобрите звука.

Смарт функции

Повечето телевизори днес се произвеждат със смарт функционалности и дори да търсите, ще ви е значително трудно да намерите модел без такава опция. И все пак съобразете вида на оперативната система с тази, която използвате на телефона си – Android или iOS, за да можете да свържете двете устройства и да ги използвате едновременно за по-голямо удобство.