Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ
Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ

Не, Русия не е в топ 5 на икономиките в света, дори не е в топ 10. Като обем на БВП Русия е сравнима с икономиката на Испания, а на глава от населението с България и Румъния. И това въпреки огромния износ на петрол, газ и други полезни изкопаеми.

За капак $1 вече е равен на 100 рубли. Структурата на износа на Русия е като на бананова република - предимно полезни изкопаеми, почти липсват стоки с висока добавена стойност.

За първите 7 месеца на 2023 г. Русия има рекорден дефицит в бюджета, срив на чуждите инвестиции и срив на приходите от петрол (основните постъпления в бюджета). За сметка на това страната твърдо е в топ 50 в корупционните индекси.

Санкциите работят. Могат да работят и по-добре. А най-добре е да няма санкции. За целта Путин трябва да си изтегли войските от Украйна, да плати репарации и да бъдат осъдени военнопрестъпниците. В противен случай в близките 2-3 години икономиката на Русия може да се сравнява отново с тази на Белгия, както в края на 90-те години.

От фейсбук по повод коментара на Костадин Костадинов, че Русия е в топ 5 на икономиките в света и думите му: "Добре, че санкциите срещу Русия работят. Че не ми се мисли, ако не работеха".