Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тенчо Тенев
Кадър: Нова
Тенчо Тенев Кадър: Нова

"Надявам се да има справедливо правосъдие и наистина убиецът да бъде строго наказан. Искам да изкажа съболезнования за убитите млади хора край село Лозен". С тези думи бившият шеф на "Пътна полиция" - София комисар Тенчо Тенев коментира двойното убийство край София в студиото на "Събуди се" по Нова.

Той подчерта, че е от 32 години в системата на МВР, но в последната година е наблюдавал изключителна ескалация на произшествията. "Нещо се случва с хората. Нещо става. Най-вероятно има нещо, което трябва да разровим и да видим откъде е всичко това. Защото, виждате, всеки ден има насилие. Когато медиите дадоха гласност на различните случаи, хората започнаха да дават сигнали и за други случаи от различни градове. Нещо се случва в държавата", посочи той.

Тенев коментира и случаите на тормоз над служителки над МВР, за които сигнал към NOVA подадоха две полицайки. "Направих си труда да видя колко са дамите, които работят в системата на МВР. Те са около 10% от целия наличен състав. Най-вероятно на определени места има такива случаи. Доста млади жени навлязоха вече и работят в системата. Красиви, симпатични, най-вероятно някой се е опитал да им създава проблеми. МВР реагира бързо. Имаме достатъчно сериозни служби, които след подаден сигнал веднага започват да реагират", подчерта Тенев.

По повод двойното убийство в село Лозен, извършено от мъж, който вече е заподозрян за убийство, а местните хора подозират, че върху него има "полицейски чадър", Тенев беше категоричен: "Хората се съмняват. Съмненията трябва да бъдат проверени. Ако наистина има такова нещо, ако някой го закрилия , включително някъде по-нагоре извън МВР, би трябвало веднага съответните служби да се заемат и да се видят за какво става въпрос. Не може да имаш висящо убийство и да се разхождаш на свобода. Вижте какво се случи".