Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев е отново в ареста от неделя.
Снимка: Фейсбук
Георги Георгиев е отново в ареста от неделя. Снимка: Фейсбук

Предишното му престъпление - по хулигански подбуди срещу мъж, класификацията отново е лека телесна повреда. Жертвата с множество отоци на главата, клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, и гърба

18-годишното момиче се среща с психолози! Треперела като лист, когато си представяла какво правел с нея, докато е в безсъзнание

18-годишното момиче от Стара Загора не е първата жертва на 26-годишния Георги Николаев, който обезобрази тялото й с макетно ножче и обръсна главата й. В началото на тази година той е осъден на пробация за побой над мъж. И тогава експертите класифицират лека телесна повреда, а според материалите по делото, с които “24 часа-168 истории” се сдоби, тя се изразява в: “множество отоци и кръвонасядания на окосмената част на главата, оток и кръвонасядане по челото вдясно, масивни кръвонасядания и отоци по клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, оток и кръвонасядане по гърба вдясно, довели до разстройство на здравето. Деянието е извършено по хулигански подбуди.”

Николаев се споразумява и казва, че разбира обвинението срещу него.

“Признавам се за виновен”, допълва той пред магистратите за разлика от сега, когато категорично отрича да е посягал на гаджето си.

Любопитен момент е, че старата му присъда е от 30 януари и е за период от 6 месеца, трябвало е да изтече на 30 юли. Той напада Дебора на 26 юни, което означава, че е имал още месец и 4 дни от пробацията си.

Как точно е работил с него пробационният служител, с когото според вида и размера на наказанието е трябвало да се вижда за периода от половин година?

Явно Николаев не е успял да се превъзпита, след като си позволява да прояви още по-брутална агресия, но този път към жена. Ден преди да я нареже, дори се заканва: “Направо те убивам” и “Ще ти закача главата”. За съобщенията жертвата разказва на властите едва на 30 юли. Причината да ги спести при първоначалния разпит, както и пред роднините си, остава неясна.

Доказателствата категорично сочат, че Георги, който работи без договор като охранител в старозагорска дискотека заради криминалното си минало, е нападателят на Дебора. В дома му е открит макетният нож и дрехите, които е носил.

Пред разследващи жертвата разказала, че след като влязъл в дома , я ударил с юмруци в главата и тя загубила съзнание. Не помнела нищо повече. Нямала идея колко време е прекарала на земята, но когато се свестила, била нарязана. Потърсила помощ от съседка на долния етаж. Днес с момичето работят психолози.

Не излиза и не говори много, изморява се бързо и има нужда от тишина, научи медията ни от нейна близка.

“Болките, които изпитваше в първите дни след нападението, бяха силни - разказва тя анонимно. - Не можеше да спи и да се храни. Страхуваше се наистина. Трепереше като лист само при мисълта какво й е причинявал Георги, докато е била в безсъзнание. В главата й беше сценарият за убийство. Всички мислехме: “Боже, благодаря ти, че той е решил да я остави жива”. Деби се притеснява и до днес някои от раните, причинени с ножа, да не останат белези. Маже ги с крем. Това силно момиче, което не спираше да се усмихва, гледа с много тъжни очи.”

Психологът, който провежда срещи с нея, обяснил, че възстановяването й ще отнеме 1-2 години, тъй като е срината емоционално.

Какви всъщност са били отношенията между нея и Николаев - бурна връзка със скандали или неангажиращи срещи без задълбочаване?

Близките и на двамата са единодушни в няколко неща - връзката им била от 4 месеца, запознали се в дискотеката, където работят, тя знаела, че той е сключил брак през 2019 г. и има дете, но е разделен с жена си.

“Просто се харесаха - спомня си познатата на Дебора. - Започнаха да излизат. За това време не е споделяла пред мен да се притеснява за живота си. Не е получавала заплахи, но може и да е криела. Всичко ескалира буквално два дни преди Георги да отиде в дома й и да й посегне.

Точно затова тя не вярваше, че той е способен да прибегне до подобно насилие и му е отворила вратата, когато я е потърсил на 26 юни. Споделяла е, че е ревнив и й прави коментари, че следи публикациите й във фейсбук, питал я е въпроси от рода - кой е този, който ти харесва снимката. Но ние не сме отдавали значение на това. Мислехме, че като за нова връзка е нормално да има съмнения дали му е вярна, както и той на нея.”

Близките на Георги го определят като “добър приятел”. Към тях той никога не е проявявал агресия. Тренирал редовно, не пиел и говорел постоянно за дъщеря си.

“Най-много мрази наркоманите - споделя пред “24 часа - 168 истории” негов приятел. - Единствено хората, които се дрогират, можеха да го изкарат извън равновесие. Казвал ми е: “Брат, ако един ден детето ми вземе наркотици, ще пребия този, който му ги е дал. Повръща ми се от такива”. Веднъж в 1,00 ч през нощта му звъннах да ми помогне с колата и дойде на момента. Не мога да кажа лоша дума за него. Умира за дъщеричката си. Много я обича. Живота би си дал за нея. Раждането беше най-хубавото нещо, което му се е случвало.”

Какво говорят публикациите на Георги в социалните му мрежи?

В част от тях се усеща нотка на песимизъм към любовта и доверието към хората - “Търпението е прекрасно качество, но животът е твърде кратък, за да търпиш прекалено дълго”, “Един ден хората, които не повярваха в теб, ще разправят, че те познават”, “Няма светец без минало и няма грешник без бъдеще”, “Бъркаш искреността ми с грубост”, “Колкото по-малко въпроси задаваш, толкова по-малко лъжи ще чуваш”.

Медията ни потърси за коментар адвоката му - Валентин Димитров.

“Не мога да ви кажа какво е състоянието на клиента ми в момента, той е в арест, не желая да говоря повече по темата”, лаконично обясни юристът.