Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков Кадър: NOVA
Крум Зарков Кадър: NOVA

За съжаление този казус не е единсвтеният случай. Промени в наказателния кодекс може да има, но първо трябва да има съзнание. Защото това момиче плаща вината на други - за бездействие, за отказани реформи, за демагогия по тези теми. 

Това заяви пред NOVA бившият правосъден министър Крум Зарков във връзка с обезобразеното с макетно ножче в Стара Загора 18-годишно момиче.

"Виждам, че органите започват да си вършат работата. Дано извършителят си получи заслуженото. Гневен съм, че всеки път се случва едно и също. Утре тази история ще отшуми, ще имаме пак дебат в парламента и там ще се наслушаме отново на поредната порция "глупости", допълни Зарков.

За да има качествена промяна на конституцията, тя трябва да е обмислена, заяви Зарков. „Някой може ли да ми обясни какъв е проблемът със служебните правителства и с какво конституционалистите от конституционното мнозинство не са съгласни с един институт, който много пъти се наложи да вади страната от криза”, заяви бившият правосъден министър по повод предложените промени в Конституцията, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„Когато нашата парламентарна република е в криза, за кратък период от време трябва политически неутрално правителство да организира и проведе изборите. Една конституция е добра, когато не позволява безвластие. Със сегашните промени има риск, когато сме в ситуация на криза, тя да не може да бъде решена”, обясни Зарков.

В обобщение за предложените законови промени той цитира еврокомисаря Дидие Рейндерс: „много е хубаво, че имате закони, още по-добре ще е да ги прилагате”.