Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев СНИМКА: Николай Литов
Румен Радев СНИМКА: Николай Литов

Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно. Това каза президентът Румен Радев в словото си на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсанти и свидетелствата на кадети от Националния военен университет “Васил Левски”.

На церемонията пред сградата на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” във Велико Търново присъстваха зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Велико Търново Даниел Панов и висши военни.

„Днес вие се посвещавате на най-важната мисия – сигурността и суверенитета на родината. Вярвам, че осъзнавате всички предизвикателства пред тази ваша важна мисия в един все по-трудно предсказуем и противоречив свят, наситен с множество рискове и заплахи. Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно, че значимостта на вашето призвание ще расте непрекъснато“, каза президентът Румен Радев.