Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Ситуацията става притеснителна, когато неграмотните умове възседнат Кирилицата и компютъра. Изорали са с дебелите си глави няколко клишета, които са вбити в темето им до четвърти клас, завършен трудно с помощта на зле образовани даскали, имат вече Ай Пад. Няма мърдане оттук насетне.

Тези хора гласуват редовно, искат си Слави и чалгата и определят основата на българския национален манталитет. Някои го наричат “българщина”.

Понастоящем, те скудоумно се пльосват с помощта на американските изобретения като Айфон или Фейсбук върху колективното интернет пространство и започват да пишат, да раздават мнения, да се представят за ерудити, да критикуват всичко и всички и да се държат като компетентни специалисти, каквито не са и никога не могат да бъдат.

И там, в социалните медии се настаняват с цялата си изопачена “българщина”. Пият виртуална ракия и бира, вият псевдопатриотарски песни, хвалят Путин, хвърлят виртуалните си фасове на пода, псуват, оригват се и гледат лошо. Ама това изобщо не е България, тя не биваше да се превърне в това.

Макар, че тя се превърна точно в това!

Колко тъжно е за всички онези наши деди и прадеди , паднали в битки и войни за България, колко жалко…

*От фейсбук