Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шеф Борис Петров Кадри: БНТ
Шеф Борис Петров Кадри: БНТ

Нека със същата страст казваме и добрите неща по морето. Имам чувството, че караме българите да намразят морето си, призова шеф Петров

"Този малък казус прекалено много се разтегли. Всичко струва пари. Знаете ли ледогенераторите какво електричество изразходват? Ледът се изпарява във въздуха, но сметката за ток не е въздушна. Въпросът е да имаме култура", това коментира шеф Борис Петров в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

Известният готвач коментира казуса с мъжа, който платил сметка от 650 лева в ресторант на морето. Видеото се завъртя в социалните мрежи и стана известно с това, че храната, която семейството консумирало се таксувала за 35 лева на 100 грама. 

"Принципно храната и туризма са индустрия. Хората трябва да бъдат образовани, както и персоналът. Един сервитьор е лицето и разказва концепцията на ресторанта. Когато имаш едно скъпо месо, самото обслужване е като един ритуал. Колкото по-изпечен стек искаш, толкова по-голямо парче се отрязва, за да не ти се даде накрая една джапанка", каза още шеф Петров. 

"В България се появяват ресторанти, които са на европейско и световно ниво. В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него. Ресторантът също може да заведе дело за уронване на доброто име", коментира Румен Драганов от Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.  

"Нека със същата страст казваме и добрите неща по морето. Имам чувството, че караме българите да намразят морето си", каза известният готвач. 

Румен Драганов
Румен Драганов