Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дерек Медина демонстрира щастлив семеен живот със съпругата си.
Дерек Медина демонстрира щастлив семеен живот със съпругата си.

Публикува снимка на окървавеното й тяло във Фейсбук

Дори в наши дни, само срещу $7,50, всеки желаещ може да купи от Amazon книгата “Как спасих нечий живот и брак – решаване на семейни проблеми чрез комуникация”. Нейният автор Дерек Медина е създал и други подобни книги, които имат претенцията да осигуряват помощ на двойки, които са загубили ориентир в семейния живот.

Щедра рецензия към книжния продукт уверява: “Авторът обсъжда как Джеймс и семейството му спасиха живота на баба Мария чрез комуникация и как той спаси брака си, след като се разведе и се ожени повторно за същия човек. Описва още

как Джеймс намери

спокойствие

и се помири след три години с родителите си и промени целия си свят. В нея се разказва как действията на Джеймс са резултат от ефективна комуникация. Авторът предоставя съвети за брачно консултиране и подчертава важността на комуникацията с членовете на семейството. ...Тази книга е страхотна, ако искате да научите как да направите брака си и отношенията си с другите по-добри, като разберете смисъла на живота и бъдете до близките си. В нея се говори за истинското значение на любовта, брака, мира и щастието.”

До 2013 г. Медина поддържаше и уебсайт, наречен EmotionalWriter.com (към момента закрит). В него той пише: “Отдадох 6 месеца работа върху 6 книги с насоки и самопомощ за спасяването на човешки животи и свързани с

проблемите,

които трябва

да преодолеем

като един свят, една нация, една държава. Дайте ми възможност да докосна духа ви, дайте ми шанс да променя вашия свят и да ви накарам да разберете света, в който живеем. Тези 6 книги ще променят света ви за секунди, дни, месеци, години.”

Книгата му все още се продава в "Амазон"
Книгата му все още се продава в "Амазон"

Други негови малко дълги и ексцентрични заглавия включват: “Как една осъдителна и егоистична нагласа разрушава света, в който живеем”, “Защо светът изчезва пред очите ни” и “Внимание, свят, спаси се!”. Но съветите на претенциозния автор се простират и отвъд този свят. Медина твърди, че може да лови духове и веднъж е спасил жена си от нападение от призрак.

В тази връзка друго негово произведение е озаглавено “Хората, които са надарени и могат да видят света на свръхестествените духове, в който живеем”. То е посветено на това “как светът ни пречи

да постигнем

мечтите си,

защо съдебната система е толкова корумпирана, как парите контролират живота ни и как се отнасяме към обществото”.

“Моята цел като автор е да предложа самопомощ, така че се насладете на книгите, които създадох, и следете за бъдещата работа на вашия истински, емоционален писател”, саморекламира се Дерек Медина.

Цялата тази кариера на писателя, посветена на добрия семеен живот обаче секва само за един миг през август 2013 г. - броени месеци след издаването на най-известната му книга със съвети за брачна хармония. Тогава вестниците в САЩ излизат с големи заглавия: “Мъж от Флорида уби жена си и публикува снимка на тялото във фейсбук”.

В крайна сметка Дерек Медина

признава, че е

направил снимката

с телефона си и я е качил в сайта на социалната медия. Публикуваният ужасяващ кадър във фейсбук е придружен и от бележка: “Отивам в затвора или на смърт заради убийството на жена ми, обичам ви, момчета, липсвате ми, момчета, пазете се, хора от Facebook, ще ме видите в новините.“ По-късно същия ден той се предава на полицията. В първоначалната си версия на събитията Медина казва, че се е скарал със съпругата си Дженифър Алфонсо и спорът е завършил с нейното застрелване в дома им. По това време в къщата била 10-годишната й дъщеря от предишна връзка.

Свидетелските показания от процеса показват, че двойката е започнала да се кара в спалнята си на горния етаж, защото Медина не е успял да събуди жена си рано сутринта, за да гледа филм, както е обещал. Разследващите свидетелстват, че Алфонсо е хвърляла контейнери с боклук и кърпи по Медина, след което е

насочил пистолет

към нея в спалнята, но не е стрелял.

По-късно кавгата продължила и в кухнята на долния етаж, като част от нея била заснета от една от вътрешните камери за наблюдение на дома. Медина разказва на полицията, че жена му извадила голям кухненски нож срещу него и че той успял да я обезоръжи, след което се върнал горе за пистолета и я застрелял, когато тя

продължила

да го бие с юмруци

Съдебният лекар обаче свидетелства, че всичките осем изстрела са били изстреляни отгоре-надолу към Алфонсо и че позицията на тялото й на кухненския под показва, че тя е била свита на колене на пода, когато е била убита.

По време на съдебния процес, въпреки че е опитен в комуникацията, той не успява да убеди съда, че е прострелял Дженифър Алфонсо осем пъти при самоотбрана след години на насилие, каквато е защитната линия, поддържана от адвокатите му. На неговото твърдение, че жена му го е заплашвала с нож, когато я е застрелял в дома им в Маями, прокурорите изваждат доказателства, че в този момент тя вече е лежала свита на пода. Обвинението успешно аргументира и факта, че 27-годишната съпруга се е страхувала за живота си, когато е била застреляна. Той се е заклел да я убие, ако го напусне, и тя е казала на приятели, че възнамерява да го направи, произнася се съдът по зловещия случай.

А в заключителната си реч държавният прокурор на Маями Дейд Катрин Ръндъл каза: “Нито едно семейство не бива да вижда дъщеря си убита и след това изложена пред целия свят в интернет като някакъв зловещ трофей, предизвикал гнева на съпруг.”

Неслучайно през 2016 г. 33-годишният Медина получава и

максимална

присъда

за убийството

- доживотен затвор. Той трябва да излежи минимум 25 години, преди да отговаря на условията за условно освобождаване.

Доказателствата показват, че Алфонсо се е опитала да се защити, но е била „притисната като животно“ в малката им кухня от Медина. А към бруталността на престъплението се добавя безчувствеността, която Медина е показал при публикуването на снимката във Фейсбук.

Медина също е осъден и за пренебрегване на детето, тъй като 10-годишната дъщеря на Алфонсо е в дома по това време. Момичето било в спалня на горния етаж и не е станало свидетел на убийството, нито е намерило тялото на майка си, но е оставено само за няколко часа, докато убиецът отива да се предаде на полицията.

Накрая Медина се изказва накратко във вяло изявление, в което призовава тогавашния президент Барак Обама “да се бори с корупцията”. Той също така обещава да обжалва присъдата си. “Не получих справедлив процес - казва той на съдията. - Бог знае истината” - и нищо повече.