Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румънци успяха да заснемат падащия метеорит, който озари небето във вторник вечерта. 

СНИМКИ:
ФЕЙСБУК
Румънци успяха да заснемат падащия метеорит, който озари небето във вторник вечерта. СНИМКИ: ФЕЙСБУК
  • Конспирациите се затъркаляха като снежни топки
  • Да си припомним масовата истерия с Халеевата комета
  • Ако у нас кацнат извънземни, ще избягат с писъци и ще ни разнасят из безкрайния Космос

През 1907 г. вестник от щата Кентъки излиза с бомбастично заглавие: “Ще се сблъска ли идващата комета със Земята?”. Цитирана е прогноза на френския астроном Камий Фламарион, че се очаква Халеевата комета, която от незапомнени времена се явява в небето на всеки 75 години, този път да затрие живота на планетата.

Фламарион не е медиен герой, а сериозен учен, основател на Френското астрономическо общество. Теорията му е, че Земята ще премине през опашката на кометата, от която ще се разпръсне отровен газ. “Цианогенният газ - пояснява “Ню Йорк Таймс” - е много смъртоносен, зрънце да се докосне до езика, причинява мигновена смърт.”

От този момент до безоблачното преминаване на опашатата звезда на 20 май 1910 г. светът е в паника и масова истерия. Две години никой не слуша другите сериозни учени, че няма изгледи за планетарен катаклизъм - конспиративните теории се роят, с лопата да ги ринеш.

Оглупяването стига дотам, че в Щатите започват да се продават хапчета и чадъри против комети, провеждат се ритуали,

копаят се

бункери в

дворовете

Не че Халеевата комета не се възприема от дълбока древност като вестител на Апокалипсиса, но от технологично напредналото човечество в началото на ХХ век, разполагащо с все повече информация и знания, се очаква поне да не се държи като онези с хартиените торби на главите в “Пътеводител на галактическия стопаджия”.

В понеделник нещо ярко изгърмя в небето между България и Румъния и пак се почна. “РОЖЕНСКИЯТ ПИЛОН ИЗПЪЛНИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ! Най-нова новина от последния час”, гърми във фейсбук # Partenka 5G news.bg.

Съобщава се, че Русия изпробва върху нас ново метеоритно оръжие, а пилонът, който явно е основен елемент от експеримента, отклонил метеора към северната ни граница.

Независимо че механичното съчетание на две събития е поднесено с намек за “наакване от страх” във Видинско, конспирациите се затъркаляха като снежна топка преди откъсването на лавина. Можело да е заблудена ракета от украинския фронт, катастрофа на летяща чиния, взривен разузнавателен самолет,

че чак инцидент в

лаборатория за

метамфетамини...

Колкото хора, толкова версии.

Не стига, че три дни само за това се говори в медиите, кой ли не се изказа компетентно, от директора на Националната астрономическа обсерватория до професор Пимпирев, който разкрива, че още по турско са падали камъни, а за последно са намерени три парчета в Полски Тръмбеш през 1966-а, те пак викат: “Никой нищо не ни казва, държат ни на тъмно, страшно е!”.

Развеселен от поредното масово изплискване, един човек е написал в twitter: “Археолози твърдят, че Северозападна България е толкова изостанала във времето, че там все още има динозаври, та този метеорит е бил, за да ги доизтрепе”.

И други подхождат веселяшки към горещата тема: “Братовчедът на монтьора ми е разбрал, че парчетата от падналия метеорит лекуват КОКОШИ ТРЪН И ЗАУШКА!”. Друг остроумно предлага да проведем референдум с въпрос: “Одобрявате ли падането на метеорити в България?”.

Заради ширещата се тревога, че засега властите не откриват следи от понеделнишкия неидентифициран обект, млад учен разпространи нагледна информация за обичайните нищожни размери на отломките, които падат на наша територия.

Но, както се убедихме по време на пандемията, цялата световна наука е безсилна пред армиите от самозвани експерти,

които пият

белина, вместо

да се ваксинират

Стискайте палци да не стане така, че първите извънземни, решили да установят открит контакт с човечеството, изберат нас и да цъфнат пред Народното събрание. Ние тук още не можем да се оправим с Паметника на Съветската армия, нито да отворим трето гише на ГКПП Кулата или да завършим магистралата до Варна, “да бе, да” е отрицателен отговор, “а не, бе” е положителен. Обвиняваме метеоролозите в престъпен манипулативен заговор, защото не спира да вали, вярваме, че се харчат пари, за да ни пръскат със самолети, докато не изпаднем в пълен амок, освен това най-обещаващият кандидат за кмет на София, издигнат от управляващата коалиция, се хвали, че е помогнал на

“протест в

подкрепа на

правителството” При това положение близката среща от трети вид трудно ще потръгне.

Или ще ни изтрепят, за да се свърши веднъж завинаги, или ще избягат с писъци и ще ни разнасят из безкрайния Космос.

Дано поне тая криза ни подмине.