Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков разписва, че се отказва от имунитета си
Кирил Петков разписва, че се отказва от имунитета си

"Аз мисля, че това е най-правилното нещо - всеки един от нас да поеме отговорността и да покаже, че никой не може да бъде прикрит, да се скрива или някой да се опитва да шантажира. От моя гледна точка това беше много правилно решение. Аз го взех преди няколко седмици, радвам се, че и той го взе днес".

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се откаже от имунитета си. Той бе поискан от бившия главен прокурор Иван Гешев преди няколко седмици, след което НС създаде временна комисия по имунитетите. Тя трябва да реши да се откажат ли от депутатската си закрила Кирил Петков и Бойко Борисов, както и депутатите Даниел Александров и Димитър Аврамов. Петков обаче вече се отказа от депутатската си закрила, а същата заявка направи днес и Борисов.

Вчера се проведе и първото заседание на комисията, но то пропадна поради липса на кворум.

Бившият премиер коментира и новината, че президентът на Украйна Володимир Зеленски пристига у нас утре по покана на правителството.

"Зеленски е световен лидер и, ако избере България в утрешното си посещение, това е едно признание, че България е важна в международен план, че ние сме важен партньор на Европейския съюз и НАТО, които са основополагащата подкрепа за Украйна", каза той.

На въпрос дали Зеленски ще дойде в Народното събрание Петков отговори: "Това е въпрос на договорките между премиера Денков и президента Зеленски, но се радвам, ако той дойде до България, ще бъде истинско признание, че България е важна част от подкрепата за Украйна в рамките на НАТО и Европейския съюз".