Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгений Пригожин заяви, че е малко вероятно град Бахмут да падне в следващите два дни под контрола на неговите сили. КАДЪР: Туитър/@Feher_Junior
Евгений Пригожин заяви, че е малко вероятно град Бахмут да падне в следващите два дни под контрола на неговите сили. КАДЪР: Туитър/@Feher_Junior

Ккво ще стане с медийната империя на Пригожин в Русия? Това е може би една от подробностите, и то не най-малката, която шефът на Вагнер ще иска да уреди: какво ще стане с огромната му медийна империя, включваща стотици уебсайтове, блогове и канали в Телеграм?

Флагманът на тази империя си остава неговата "агенция" ФАН (Федерална информационна агенция), в която се събират много от тези инфлуенсъри, военкори, колумнисти и други коментатори, а месечната им аудитория се оценява на 40 милиона читатели. Това е огромен лост за власт, дори медийна "армия", организирана по същия начин като неговите "ферми за тролове", чието съществуване той най-накрая призна едва през 2023 г., коментира проектът "Сводка на български" в телеграм.

Много предпазливи през 24-те часа на бунта на Вагнер, всички тези медийни "ресурси" сега са на практика в застой. През уикенда на 24 юни офисите на ФАН дори бяха "посетени" от специални части, които иззеха компютърно оборудване и разпитаха персонала. Смята се че за "медийните" служители на Пригожин ще важи същият сценарий, както и за неговите бойци. По-голямата част от тях ще останат в Русия като минат под властта на държавата, а останалите ще се присъединят към своя ментор в Беларус.