Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристина Байкова СНИМКА: Туитър/AlexandruC4
Кристина Байкова СНИМКА: Туитър/AlexandruC4

Вицепрезидентката на руската банка Локо-Банк е починала след падане от 11-ия етаж. 

28-годишната Кристина Байкова е паднала от прозореца на апартамента си в Москва. Това е поредната мистериозна смърт в Русия. 

Инцидентът се е случил на 23 юни. Байкова е починала на място, пише "Дейли мейл". 

По време на инцидента в дома й е бил 34-годишен приятел на име Андрей. Според източници тя го поканила да пийнат. 

Започнало е разследване на смъртта ѝ.

Това е поредната мистериозна смърт на високопоставен руски служител от началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. 

През май месец мистериозно загина заместник.министърът на науката Пьотр Кучеренко. Той почина внезапно на 46 години, разболял се тежко по време на полет до Москва. 

Твърди се, че Кучеренко е смятал нахлуването в Украйна за "фашистко". Заместник-министърът се връщал от командировка в Куба, когато самолетът каца аварийно в Южна Русия. От семейството заявиха, че е имал сърдечно заболяване. 

През април енергийният бос Игор Шкурко беше намерен мъртъв в затворническата си килия, след като беше обвинен във вземане на подкуп.

49-годишният мъж беше заместник-генерален директор на руската енергийна компания "Якутскэнерго".

Той беше член на пропутинската политическа партия "Единна Русия", но членството му беше прекратено, когато беше повдигнато обвинението за подкуп.

Само два месеца преди това 59-годишният руски петролен магнат Вячеслав Ровнико бе "намерен в безсъзнание" късно през нощта в дома си.

Според репортаж на вестник "Московский комсомолец" лекарите не са успели да го спасят.

През февруари Марина Янкина, високопоставен руски служител в областта на отбраната, беше намерена мъртва, след като падна от 48 метра от прозореца на небостъргач.

58-годишната Янкина е ключова фигура във финансирането на  войната на Владимир Путин в Украйна като началник на отдела за финансова подкрепа на Министерството на отбраната за Западния военен окръг, който е тясно свързан с инвазията.

Преди да постъпи на работа в Западния военен окръг,  Янкина работи във Федералната данъчна служба, а също така е заместник-председател на Комитета за имуществени отношения на Санкт Петербург.

В съобщенията се посочва, че става дума за предполагаемо самоубийство, но това често се твърди в подобни случаи в Русия, преди да е проведено каквото и да е разследване или да са известни фактите.

Седмица по-рано генерал-майор Владимир Макаров - руски генерал, наскоро уволнен от Путин - беше намерен мъртъв. Отново се твърди, че е самоубийство. 

На 26 декември Павел Антонов - най-богатият депутат от руската Дума (парламента на Русия) и критик на Путин - умря в Индия, падайки от прозореца на хотел.

Четири дни по-рано в същия хотел бе намерен мъртъв и неговият спътник Владимир Биденов.